自由講場

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

早訓堅係對頭髮好

複式洋房

Sobored 發表於 16-11-26 21:30
大家都咁勤力洗頭
我好懶,又長又厚,洗完吹成粒鐘
3-4日先洗

3-4日先洗咪好污糟,好多頭油

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

日日洗,落髮油精華吹乾.

象牙宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

日日洗,用普通洗頭水,唔點打理,不過近年可能年紀大,脫髮問題越黎越嚴重,一日梳1-2次頭

寶石宮

虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 趣教勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

回覆:好奇問下 , 長直頭髮既 JM 係點打理頭髮

日日洗,洗完吹,冇特別打理

有些路啊,只能一個人走
我慢慢地、慢慢地瞭解到,所謂父女母子一場,只不過意味著,
你和他的緣分就是今生今世不斷地在目送他的背影漸行漸遠。

大宅

到腰,每晚洗,用洗頭水+護髮素,有時間就等自然乾,或用好啲嘅風筒吹10分鐘就乾,幾日梳一次,髮質不錯,一年未必剪到一次頭髮。

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

我多數日日洗 頭髮會長快啲!
亂先梳 ,唔亂就唔梳!
長髮 唔好成日去salon,因為修修下 就愈修愈短,有排留!

大宅

開心吸收勳章

回覆:hebesiu 的帖子

我就點都日日洗,因為頭髮長好易乾同打kick,會用保濕洗頭水同護髮素,重會特別搽d 修護霜,而家用緊箭牌,用完順好多又唔會立

水晶宮

每日洗,沖完涼梳一次,第二朝起身又梳一次,係咁多

公爵府

回覆樓主:

隔日洗

禁止訪問

大宅

減齡達人勳章

回覆樓主:

請問大家,邊隻髮尾油好用?

大宅

基本晚晚洗,用護髮素,吹頭之前用髮油
重新出發

珍珠宮

油是否抺在髮尾?

在家會否紮起?

Thx,天生曲 如何keep 住直?

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 爸B勳章

Bingb 發表於 16-11-26 21:40
請問用邊隻髪油

我都想知用邊隻髪油?

珍珠宮

2018父親節勳章 2018復活節勳章 美好大世界2017勳章

晚晚洗
間中做吓焗油

大宅

日日洗,冇特別護理,一年先去salon 1-2次

別墅

回覆樓主:

每日洗頭,去髮型用品店買啲保濕洗頭水,護髮素同髮膜用,洗完頭搽髮尾油先再吹,每一至兩個月剪一次頭髮。我三四個月就染一次髮,一定要treatment做密啲同定期剪走啲差既頭髮

水晶宮

畀面勳章

回覆樓主:

如果懶洗頭既女士真係唔好留長頭髮。
唔止一次喺街聞倒啲女人行過成陣臭頭油味 好嘔心。望吓佢哋就發覺個個都係長頭髮,頭頂油淋淋。都唔知幾多日冇洗過,但睇佢哋啲衣著又唔似咁污where. 其實點解又要留頭髮但又唔洗頭呢? 好臭呀!

侯爵府

759 發表於 16-11-27 03:35
到腰,每晚洗,用洗頭水+護髮素,有時間就等自然乾,或用好啲嘅風筒吹10分鐘就乾,幾日梳一次,髮質不錯, ...

幾日梳一次?講真㗎?

首頁

尾頁

跳至