用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

今日: 350|主題: 48906

瑪嘉烈催生

民房

國民生產總值:23

發表於 7 天前 |顯示全部帖子
有冇人試過? 系打針定塞藥。。 而家40wks 2days 再吾出來就催生,好驚呀(emoji)

大宅

國民生產總值:1261

我嗰陣因爲要打抗生素,所以係打IV 架(即鹽水口入血管),我相信正路都係打IV,因為要校份量的!

催生唔使驚架!只係落藥加快生仔個process姐!好多人都催生!平常心!加油!

子爵府

國民生產總值:11816

動物勳章 ILLUMA Inspired by Nature勳章 畀面勳章

回覆樓主:

我唔係呢間生,但估計政府醫院都係咁處理既,或者你可問下醫生姑娘。

早上入院,醫生會check你宮頸係咪成熟,係成熟就吊催生針,未成熟就塞藥軟化宮頸。我係塞藥既,人人反應唔同,如果塞藥有3次機會,每天早上塞一粒,塞左三次到第4日都冇良好反應既,醫生會睇返你宮頸成唔成熟而決定吊催生針還是開刀。

我就早上9點塞藥,11點小痛,3點中痛3分鐘1次,愈來愈痛,到7點再檢查開左1度但進展良好比我落產房試自然生,8點半落到去人手穿水,之後先開始忍受唔到既勁痛,11點先得2度決定吊催生藥,吊完針好快開晒,半個鐘生埋。人人反應唔同,我算幸運既。

子爵府

國民生產總值:11816

動物勳章 ILLUMA Inspired by Nature勳章 畀面勳章

xoxo513 發表於 16-11-26 17:19
有冇人試過? 系打針定塞藥。。 而家40wks 2days 再吾出來就催生,好驚呀(emoji)
...

愈驚就會愈痛,愈驚就愈真係變成好難生。催生還是自然作動都好,記得入院前調整心態,最初我真係好驚好驚,但我心裡面同自己講左句,入到醫院就唔可以再驚,似返個媽咪先得。本著呢個心態,連好多人都話超痛既check宮頸,我都唔覺得真係有咁痛,最接受唔到既痛都係得3個鐘。到真係叫你push果陣你就唔會識驚,呢個係女人既本能黎架。試下咁樣諗就會放鬆好多
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎