用戶登入

找回密碼 | 註冊

義工

自由講場 今日: 446|主題: 903456

如何消除車內狗味?

子爵府

國民生產總值:10329

BKXmas勳章

C6剛買了二手車,車內狗味如何消除?已用過消除狗味香晶,但依然好濃烈氣味,請問有咩方法可消除

男爵府

國民生產總值:7651

BKXmas勳章

拎出去焗得唔得?

男爵府

國民生產總值:6039

好媽媽勳章 醒目開學勳章 BKXmas勳章

Icelee411 發表於 16-11-26 17:34
C6剛買了二手車,車內狗味如何消除?已用過消除狗味香晶,但依然好濃烈氣味,請問有咩方法可消除
...
盡下人事焗下啦!但唔好期望會完全無晒陣狗味,因為,之前狗狗既口水呢d滲入坐墊呢d位度,都唔易吸番d味出黎。

珍珠宮

國民生產總值:41953

BKXmas勳章

回覆樓主:

fabric seats?

買時有無味?

如果車狗唔用mat, 好難。

試下去蒸內籠

珊瑚宮

國民生產總值:107712

環保接龍勳章 BKXmas勳章

回覆樓主:

用熱水加醋,水蒸氣加醋,由佢自然蒸發。或醋水噴,再加大冷氣吹乾。
人邁向新的一天跨新步放眼遠方迎來朝暉將人照亮

子爵府

國民生產總值:12523

2017勳章 BKXmas勳章 2017媽媽節

回覆樓主:

好似聽聞用梳打粉可以除臭,但我未試過

男爵府

國民生產總值:6039

好媽媽勳章 醒目開學勳章 BKXmas勳章

Icelee411 發表於 16-11-26 17:34
...
除了試下焗,都要注意埋冷氣吹風口,部車用耐左,之前吸埋狗味,一開冷暖氣都會吹番d味出黎呀!問下車房師傅點清理啦!

侯爵府

國民生產總值:24626

BKXmas勳章

我覺得最好的除車味方法是勤開窗。

wcpcelia    發表於 16-11-26 21:26

大宅

國民生產總值:3137

BKXmas勳章

回覆:如何消除車內狗味

車廂內籠起漬消毒,搵上門搞,好方便

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎