網購天地

跳至

首頁

尾頁

大宅

畀面勳章

我買8張餐椅,想問下邊間集運平靚正?請介紹一下,唔該

伯爵府

熱血勳章 好媽媽勳章

回覆樓主:

啱啱試緊“玲玲集运”,2佰幾kg, ¥462运費。星期五晚集,佢話試試星期六送,可惜送唔到,期待緊星期一不過費用唔包上樓,試下比多少少運輸睇吓佢幫唔幫上樓。

公爵府

回覆樓主:

用開增益,試過運傢俬,果時唔送上門,而家好似改左送上樓,你可以問問,用過好多次覺得都幾好
出世:3.52KG
1個月:5KG
2個月:6.06KG
3個月:7.28KG
4個月:7.69KG
6個月:8.7KG

大宅

淘派用過3次

男爵府

畀面勳章

引用:啱啱試緊“玲玲集运”,2佰幾kg, ¥462运費

原帖由 carrina 於 16-11-27 發表
啱啱試緊“玲玲集运”,2佰幾kg, ¥462运費。星期五晚集,佢話試試星期六送,可惜送唔到,期待緊星期一:fun ...
咁你比多幾多錢,至限幫你送上樓?

伯爵府

熱血勳章 好媽媽勳章

貓貓6299 發表於 17-1-10 16:37
咁你比多幾多錢,至限幫你送上樓?

佢話比多$50~$100左右。
但其實运輸話刻意冇叫我比,只係見佢搬咁多野比我,所以我比$100茶錢佢。

禁止訪問

複式洋房

千其唔好用 "波仔" 集運, 佢呃我秤之餘, 又呃我話會貨送上門, 點知原來係唔送!!

我之前同大家分享過... 可以參考下!
===============================
淘咗咁多年, 第一次私集呃秤咁多!
http://www.baby-kingdom.com/foru ... amp;fromuid=1845702

大宅

carrina 發表於 17-1-10 18:30
佢話比多$50~$100左右。
但其實运輸話刻意冇叫我比,只係見佢搬咁多野比我,所以我比$100茶錢佢。
...

請問係埋師傅送到來,就問佢可否再幫手搬上樓啊?

伯爵府

熱血勳章 好媽媽勳章

Cloudddd 發表於 17-1-29 15:36
請問係埋師傅送到來,就問佢可否再幫手搬上樓啊?

集之前可以問清楚客服,佢可以mark响備註。因為我先送工商區有貨,可以揾同事幫手上貨,所以冇特登問,但佢講過如果傢俬可以同師傅講聲加大約50至100應該冇問題。我諗唔得嘅話係除非附近冇泊車位先會reject你嘅。當然太重我會再比多少少,始終係辛苦錢。

大宅

carrina 發表於 17-1-29 21:22
集之前可以問清楚客服,佢可以mark响備註。因為我先送工商區有貨,可以揾同事幫手上貨,所以冇特登問, ...

明白!我來緊都有機會穩玲玲集運寄傢私來港,在淘寶與他們的客服了解了一些,是1.5元1kg再加200蚊送貨費,相比傢私賣家的運費便宜一些,妳覺得玲玲集運都OK對嗎?因為我第一次了解集運呢樣野,所以想問下妳用後感,謝謝

男爵府

carrina 發表於 16-11-27 00:41
啱啱試緊“玲玲集运”,2佰幾kg, ¥462运費。星期五晚集,佢話試試星期六送,可惜送唔到,期待緊星期一:fun ...

我都想試用玲玲集運,請問評價如何? 交帶嗎?

伯爵府

熱血勳章 好媽媽勳章

littlepigma 發表於 17-2-3 00:01
我都想試用玲玲集運,請問評價如何? 交帶嗎?
個人感覺幾好且盡責. 輕重我都集過, 雖然輕o既會貴d, 但因為快同有交帶, 所以到而家我都keep住用. 你可以先同佢客服了解吓.

男爵府

carrina 發表於 17-2-3 16:37
個人感覺幾好且盡責. 輕重我都集過, 雖然輕o既會貴d, 但因為快同有交帶, 所以到而家我都keep住用. 你可以先 ...

謝謝提醒,遲些會試用

大宅

carrina 發表於 16-11-27 00:41
我有一個很基本的問題: 淘寶網站只有"中通、順豐、4PX" 三個"官方集運"可揀。

咁如果我想用其他集運,例如你所說的"玲玲集運",具體是點操作的?

謝謝解答。

伯爵府

熱血勳章 好媽媽勳章

firsttimemom 發表於 17-3-11 14:49
我有一個很基本的問題: 淘寶網站只有"中通、順豐、4PX" 三個"官方集運"可揀。

咁如果我想用其他集運,例如 ...

你search玲玲集運,問客服佢會講解流程

複式洋房

好詳細

首頁

尾頁

跳至