用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

論盡家傭 今日: 132|主題: 120566

香港已斷約一次, 唔小心揀左, 超差印傭, 剛炒, 小心唔好請

民房

國民生產總值:9

印傭名稱:SUNAxxIBirthday: 2/5/1983
無心黎做, 跟本一心做夠6個月博炒,千祈唔好請
1)黎左五個多月好似黎呢度旅行咁, 乜都唔學,只識煮三個餸, 仲要係難食, 博咀外唔講野, 叫極唔應, 應極態度好似你欠左佢咁
2)我BB本來健健康康, SUMMER熱果陣BB出晒汗時佢抺都唔抺汗就開冷氣我地無留意cam, 幾日後夜晚返到屋企時抱佢先發現BB發高燒(39度), 問佢知唔知BB發燒時回應係" yes, 太太, fever" 全日完全無諗過打電話通知( 同一件事仲要發生左兩次!!!)
3)第二次發燒發到咳嘔, 要去急症, 最後入埋院, 但呢條友第一次唔肯去醫院幫手, 火都黎埋call agent(講開呢個agent其實都好極品, 如果有興趣知邊間同咩事歡迎PM), 最後肯黎, 但去到病房門口訓覺, 人地D 姐姐都識座定定等
4)平時夜晚已經唔駛佢湊b, 有一晚咁多BB零晨勁喊唔收聲, 喊左半個鐘有多, 我同c6都忙都勁嘈, 但佢可以開都唔開門問下咩事繼續甜夢
5) 成日在日間放住B唔理自己訓左, 阿B走到老遠先醒, x10
6)做野超慢, 屋企唔大(4XX呎)但洗地要個半鐘,洗菜都要半個鐘, 洗三個奶瓶又45分鐘, 但都係dirty, 唔識洗GE野就唔洗, 教左佢洗又唔學煮飯三餸要兩個鐘,我親戚(印度華僑)教佢煮但跟本無心學,最後只識煮三個餸,
7)機械人一個, 唔叫唔做,BB出汗無抺係因為我無叫, 換片地方換完片無抺乾淨都因為我無叫,
但叫左都有34成唔做
8)照顧嬰兒dirty, 教過佢思詩樂任用, 最緊要乾淨,已經O係佢面前睇住, 但我再抺時竟然仲有c漬,仲有多次搞到敏感位發炎紅腫紀錄

9永無多謝唔該, 我bb除左星期六日講野外唔識講野, 因為佢除左博咀外唔識發聲

其實本來炒左就算, 但諗下唔想其他人受害, 所以發表一下, 驚請到呢個斷約人, 佢跟本唔適合做工人

王國熱話
氣泡 (1-5, 更新5)
詩語閑情.......斯人讀潮水
【淨空法師:人生的意義在哪裡】
[轉貼] 一對小夫妻離婚後的三十天生活

子爵府

國民生產總值:11971

去信給移民局blacklist 佢

大宅

國民生產總值:3813

elliottfai 發表於 16-11-26 18:53
印傭名稱:SUNAxxIBirthday: 2/5/1983
無心黎做, 跟本一心做夠6個月博炒,千祈唔好請
1)黎左五個多月好似黎呢 ...

BB 俾呢d 賤人凑,仲健在,已經執身彩!
一定要去信入境處投訴佢

男爵府

國民生產總值:5414

回覆:elliottfai 的帖子

其實請外傭照顧bb好危險,佢哋又懶又冇知識,已聽過不少案例(包括我自己),bb發燒(仲要係高燒)佢哋完全唔知發緊燒,其實好危險,影響bb一生

其他,冇心學、懶、貪、冇記性等都係通病,佢哋做嘢預佢只做兩、三成,多都冇

民房

國民生產總值:9

回覆 k_k_k 的帖子

佢無知確實恐怖,我覺得佢最恐怖係知但唔覺得有問題,仲要兩次都係咁....唉...

翡翠宮

國民生產總值:76009

動物勳章 最關心BB問題熱投勳章 玩具勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 2015xmas

快D去Immigration投訴佢啦, 呢個人心腸好黑, 唔係來做野博炒, 仲令baby病. 心好毒.

子爵府

國民生產總值:10902

回覆樓主:

斷約真係信唔過

別墅

國民生產總值:591

發表於 7 天前 |顯示全部帖子
回覆 OKC 的帖子

你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎