懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

男爵府

發覺而家好多人都要催生,我都39週但仲未有動靜,bb好似唔想出來咁。但我媽個年代多數未到預產期就生得,點解而家變左多人要催生?39週好辛苦了,成日急尿訓得好差,個肚又大又硬行動又慢,好想快啲卸貨

侯爵府

2018復活節勳章 畀面勳章

回覆樓主:

如果係過期居留冇咩原因架喎,住得舒服囉。你試下做青蛙蹲睇下有冇料到。

我個bb中碼變3%加胎水少,37周就要催生,生左個小小bb...醫生話個肚環境唔適合bb, 唔關我食野問題。

大宅

gloriehungws 發表於 16-11-26 18:55
發覺而家好多人都要催生,我都39週但仲未有動靜,bb好似唔想出來咁。但我媽個年代多數未到預產期就生得,點 ...

我今日都39w5,完全無動靜,連盆都未落。唔想去到催生呀

男爵府

我34週時恥骨痛到入左院1晚,圍住我果啲媽媽9成都要催生。我心諗點解咁多人要催生架呢?而家到我了。QE話要接近41週先同我催。我好想開刀生左算唔想咁遅先催生

男爵府

我估係依家醫學倡明左,好多情況及早發現就知道bb出尼好d,所以要催生!另外就係以前d 人勞動多,會早生易生d, 但依家d 人少運動,營養又過盛,d bb 咪容易過期居留同大隻囉!

純粹個人意見,不喜勿插!

複式洋房

回覆樓主:

會唔會因為遲排卵關係?西醫停經起計懷孕,停經同排卵隨時相距2-3星期~

男爵府

LaLaLife 發表於 16-11-26 19:52
會唔會因為遲排卵關係?西醫停經起計懷孕,停經同排卵隨時相距2-3星期~

我個預產期已經用超聲波計,6週已驗到有孕7週用超聲波確定。

男爵府

H.O.P.E 發表於 16-11-26 19:40
我估係依家醫學倡明左,好多情況及早發現就知道bb出尼好d,所以要催生!另外就係以前d 人勞動多,會早生易生 ...

但我個b一直都係中碼。我本身個子都細粒,無理由佢住起(emoji)面咁逼會覺得舒服架

子爵府

回覆:點解而家咁多人要催生?

以前真係少催生?
我媽廿幾年前生左3胎,
有2胎都係過期居留催生,
第3胎冇催生但都要等到預產期前一日
又唔覺得而家特別多,
不過可能因為而家啲人營養好有影響

到我生,第1胎都係過期催生
可能遺傳有關,哈哈

珍珠宮

BB防敏心得分享勳章

回覆樓主:

多d運動喇,快走

珍珠宮

得閑就散散步,行來行去,應該有幫助

翡翠宮

依家醫學進步喇嘛,BB夠秤催生都唔咩問題,因為宜家產婦一二胎嘅嘅年齡普遍都高過以前,最後果幾個星期對心臟脊椎等等嘅負擔其實好大架

翡翠宮

依家醫學進步喇嘛,BB夠秤催生都唔係咩問題,因為宜家產婦一二胎嘅嘅年齡普遍都高過以前,最後果幾個星期對心臟脊椎等等嘅負擔其實好大架

首頁

尾頁

跳至