用戶登入

找回密碼 | 註冊

義工

自由講場 今日: 4264|主題: 927572

返新工返左一個月

子爵府

國民生產總值:11235

BKXmas勳章

冇一個舊人會同我講兩句,咁都冇所謂啦,但連禮貌上講聲早晨 拜拜都冇,我自己有主動同佢地講,但完全冇反應,成班同事圍埋有講有笑,對住我就黑口黑面。之前幾份工做新人 都未遇過呢類情況,就算唔同我傾計,但至少都會講聲早晨 ,係呢間公司,我完全覺得我係一個透明人,我自問冇得罪佢地,唉,返工返到好唔開心!

侯爵府

國民生產總值:23924

開心吸收勳章 美好大世界2017勳章 雞年勳章 BK Milk勳章 畀面勳章 BKXmas勳章 2017媽媽節

回覆樓主:

過咗年轉工啦。此處留不得。

男爵府

國民生產總值:7068

BKXmas勳章

SUMMER581 發表於 16-11-26 18:57
冇一個舊人會同我講兩句,咁都冇所謂啦,但連禮貌上講聲早晨 拜拜都冇,我自己有主動同佢地講,但完全冇反 ...

之前啲工都係只同同事講早晨,再見。
我並非令你難堪!但你需自我撿討

伯爵府

國民生產總值:16037

BKXmas勳章

回覆樓主:

搵到就轉

子爵府

國民生產總值:11235

BKXmas勳章

chiu51057 發表於 16-11-26 19:09
之前啲工都係只同同事講早晨,再見。
我並非令你難堪!但你需自我撿討
唔係咁的,我之前總共做過五份工,有四份工同事都好nice ,會同我傾計,慢慢大家都好熟,有部份到而家都keep住聯絡,約埋行街食飯,而另一間雖然冇咩講,但都會對我點頭微笑。係今次唔知點解會咁,我頭一日返工好好笑容,唔該前唔該後,教過的全部都記得,冇做錯,唔明點解俾排斥

侯爵府

國民生產總值:24746

BKXmas勳章

SUMMER581 發表於 16-11-26 19:45
唔係咁的,我之前總共做過五份工,有四份工同事都好nice ,會同我傾計,慢慢大家都好熟,有部份到而家都kee ...

你職位係咪同班人有利益衝突 ?

子爵府

國民生產總值:12583

BKXmas勳章

回覆樓主:

如果係一堆女人就唔出奇,女人有樣嘢最厲害就係睇你唔順眼,別無其他

男爵府

國民生產總值:9556

BKXmas勳章

[email protected] 發表於 16-11-26 19:53
你職位係咪同班人有利益衝突 ?

我都估呢個可能性居多

侯爵府

國民生產總值:24032

2017勳章 BKXmas勳章 ILLUMA Inspired by Nature勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2017媽媽節

你肯定後生又靚過人地

男爵府

國民生產總值:5266

BKXmas勳章

回覆樓主:

我同你相反,我都返緊新工,我見到唔同部門,工作上完全無機會接觸的同事同我好熱情地打招呼,我反而覺得驚驚地,係咪我身在褔中不知褔?我平時唔主動同人打招呼,所以我都不怪別人唔同我打招呼

男爵府

國民生產總值:9543

BKXmas勳章

回覆樓主:

我以前都試過,D人真係好衰,唉,諗返起都好唔開心

大宅

國民生產總值:3834

BKXmas勳章

SUMMER581 發表於 16-11-26 18:57
冇一個舊人會同我講兩句,咁都冇所謂啦,但連禮貌上講聲早晨 拜拜都冇,我自己有主動同佢地講,但完全冇反 ...

完全是我的翻版(emoji)做左半年啦,話說先前個個對你好好,好似好helpful,之後開始衰,有工作轉變左吾話你知,打招呼吾睬你,明知做過D工種過就專登吾話你知,同事有心玩分化,一齊吃lunch/吃零食吾見你,日日返工好無忍,上司又鍾意人地擦鞋又無料, 點親佢點樣做佢都話唔知. 我做到個個同事D眼神又唔抵得你(感覺佢唔想你做得到). 哎.但又吾可以走(鐵飯碗),點應付好

男爵府

國民生產總值:7515

BKXmas勳章

回覆樓主:

無人理你, 你未唔好理佢地囉, 基本禮拜一定要做足, 免得比位人入, 做好自己本份就可以

天珠殿

國民生產總值:916534

開心吸收勳章 2017勳章 BKXmas勳章 ILLUMA Inspired by Nature勳章 活躍勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 2017媽媽節

可以試下轉工作
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎