用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

網購天地 今日: 22|主題: 57012

[淘寶] 要退貨回大陸. 除了拿上深圳寄快遞.

大宅

國民生產總值:2318

要退貨回大陸. 除了拿上深圳寄快遞. 還有沒有平的方法???如在HK奇快遞要多少錢???

王國熱話
孖B幾周出世 & 幾重 ?
私院孖b開刀
2017 孖胎媽媽?
孖b真的要請2個工人嗎?

大宅

國民生產總值:4470

認識瑞士牛牛第一回 BK Milk勳章

引用:要退貨回大陸. 除了拿上深圳寄快遞. 還有沒

原帖由 ccam12 於 16-11-26 發表

要退貨回大陸. 除了拿上深圳寄快遞. 還有沒有平的方法???如 ...
係淘寶搜下 香港 退貨,我試過日x通集運,可以地鐵交收,即刻有中通底單,都方便

侯爵府

國民生產總值:21595

醒目開學勳章

happysnowsnow 發表於 16-11-26 20:39
係淘寶搜下 香港 退貨,我試過日x通集運,可以地鐵交收,即刻有中通底單,都方便

...
你個次寄, 幾多錢呀? 寄去邊?

大宅

引用:Quote:happysnowsnow 發表於 16-11-26 20:3

原帖由 happypiano 於 16-11-26 發表
你個次寄, 幾多錢呀? 寄去邊?
佢分廣東省內平d,省外貴d,
衣服平d,小家電貴d,
我寄小家電, 到深圳rmb45,
真係要衡量下果件貨值唔值啦, 不過自己搭車上去都要幾十蚊啦

侯爵府

醒目開學勳章

happysnowsnow 發表於 16-11-26 21:35
佢分廣東省內平d,省外貴d,
衣服平d,小家電貴d,
我寄小家電, 到深圳rmb45,
我寄過幾次, 通常都係去開按摩時順便寄埋, 8蚊, 10蚊人仔運費. 試過有D 真係好平既衫(碼唔啱得黎質料又唔好)........掉左佢算了, 費事搞咁多野蝕埋D時間添.

大宅

國民生產總值:2318

回覆 happysnowsnow 的帖子

請問要多少錢???

大宅

引用:回覆 happysnowsnow 的帖子請問要多少錢

原帖由 ccam12 於 16-11-26 發表
回覆 happysnowsnow 的帖子

請問要多少錢???
上面咪答左囉,我上次寄rmb45, 最低消費rmb35

大宅

國民生產總值:4726

happypiano 發表於 16-11-26 21:49
我寄過幾次, 通常都係去開按摩時順便寄埋, 8蚊, 10蚊人仔運費. 試過有D 真係好平既衫(碼唔啱得黎質料又唔 ...

有冇得和賣家商量運費對方出?
如有,大陸運送既運費有冇得用到付方式?即你唔使出錢,件貨到賣家手裡賣家自己傳錢.

侯爵府

醒目開學勳章

ko3go 發表於 16-11-27 09:34
有冇得和賣家商量運費對方出?
如有,大陸運送既運費有冇得用到付方式?即你唔使出錢,件貨到賣家手裡賣家自己 ...

無架,好多賣家係唔會收到到付件的。我寄左番去,佢地真係會換貨同退番我俾左既運費我(如錯係佢地)。而係我拍錯碼想換碼,運費就我自己俾,公平的。

大宅

國民生產總值:4726

happypiano 發表於 16-11-27 09:40
無架,好多賣家係唔會收到到付件的。我寄左番去,佢地真係會換貨同退番我俾左既運費我(如錯係佢地)。而 ...

運費有平有貴
如真係事後由賣家退回運費俾你,事前要和賣家商量好佢肯付多少退貨既運費嗎?

侯爵府

醒目開學勳章

ko3go 發表於 16-11-27 10:40
運費有平有貴
如真係事後由賣家退回運費俾你,事前要和賣家商量好佢肯付多少退貨既運費嗎?
...

我會呀,與賣家溝通好係咩問題,佢同意換貨俾我兼會俾番運費我先去寄。

侯爵府

醒目開學勳章

happypiano 發表於 16-11-27 19:01
我會呀,與賣家溝通好係咩問題,佢同意換貨俾我兼會俾番運費我先去寄。
...

運費,我寄過6,7次,最貴都係10蚊,一般都係8蚊(當然睇地方有幾遠而定啦)
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎