用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

產前產後 今日: 48|主題: 236431

胎水少

複式洋房

國民生產總值:116

剛剛在公立醫院照完結構,話胎水偏少,請問有無方法可以增加胎水(醫生已經話多飲水是無用的)?

複式洋房

國民生產總值:249

回覆:胎水少

之前政府產檢又係話我胎水少,e生叫我瞓多d,早d瞓

複式洋房

Monkeymonkey83 發表於 16-11-26 22:03

(emoji)

複式洋房

Monkeymonkey83 發表於 16-11-26 22:03

謝謝

複式洋房

國民生產總值:369

進擊的joey 發表於 16-11-26 19:28
剛剛在公立醫院照完結構,話胎水偏少,請問有無方法可以增加胎水(醫生已經話多飲水是無用的)? ...

飲多d水係有用的,我就係!你唔好理佢,照飲,因為少水BB對腳會灣得犀利d,同埋我個囡當時keep住難轉身,所以大細面同一隻腳郁得差d,出世後同佢郁多d先冇事正常返。

複式洋房

國民生產總值:106

SpringShek 發表於 16-11-27 02:04

飲多d水係有用的,我就係!你唔好理佢,照飲,因為少水 ...

我都有胎水偏小的問題,20周開始發現,但有時又ok。請問你當時幾周發現?有冇話AFI幾多?之後有冇多番?小朋友ok嗎?唔好意思,太多問題了,因為網上較少有關分享!

民房

國民生產總值:28

我之前也是胎水少,又係話飲水冇用,醫生叫我多休息

複式洋房

國民生產總值:369

Leerach 發表於 16-11-27 19:10
我都有胎水偏小的問題,20周開始發現,但有時又ok。請問你當時幾周發現?有冇話AFI幾多?之後有冇多番?小 ...

我係8個月時胎水少(其實係合格但好貼唔合格既程度),我又真係少飲水既人,之後飲返多d水,9個月時產檢合格,出世時就係之前講既情況,keep住睇兒科我又同佢做運動,之後check都話正常,而家1.5歲識行啦,步姿都完全正常

複式洋房

回覆 Leerach 的帖子

我18周時發現胎水偏少,至20周再照結構,檢查時發現胎水無多到,只是達到正常水平的下限,好在bb暫時發展正常,但詳細報告要見醫生時再有詳細資料。
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎