用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

夫婦情感 今日: 118|主題: 36695

坐月同老公嘈

複式洋房

國民生產總值:110

我坐緊月,老公今晚話要返佢阿媽度食飯。我仲要黃昏先知,我好嬲,忍唔住响我阿媽面前狅喊,阿媽又鬧我,我在電話又同老公嘈,我就黎痴線。我忍唔住,想大家一齊呻下

王國熱話
終於清楚點解要拉十拿九穩的二世唐下馬
撐學生的朋友可唔可以揮下手呀?
政圈驚現「雙面人」! 反對港獨,但唔畀...
政府欠年青人...一畢業就一層樓

侯爵府

國民生產總值:20285

BK Milk勳章

Cathy_yee 發表於 16-11-26 19:41
我坐緊月,老公今晚話要返佢阿媽度食飯。我仲要黃昏先知,我好嬲,忍唔住响我阿媽面前狅喊,阿媽又鬧我,我 ...

生完bb情緒唔咁穩定,放鬆啲。屋企得你一個湊住bb? 有人幫嗎?bb瞓咗就早啲休息。唔好激氣。

伯爵府

國民生產總值:16804

好媽媽勳章

回覆樓主:

如果唔需要你出席,其實老公出去食餐飯唔洗好耐,唔好嬲啦。
全世界都在看你家的笑話,騙不過天地,沒不了良心。即管繼續下去,總有一天自己受!

男爵府

國民生產總值:8227

樓主,生完BB情緖係會唔太穩定㗎,可能少少事都會好敏感,嬲完就算啦,錫番

侯爵府

國民生產總值:23253

回覆樓主:

老公一個人返去佢媽度食飯,無咩問題丫,叫佢早d返咪得囉,唔駛嬲架喎,傷身呀

水晶宮

國民生產總值:52969

回覆樓主:

返佢阿媽度食飯有乜好喊

侯爵府

國民生產總值:22437

回覆:坐月同老公嘈

我當年醫院返黎第一晚,我老公都係去左奶奶度食飯,有咩好喊?佢唔使食飯?你唔去咪叫佢攞飯返黎俾你食囉。。你唔想佢去,咪出聲話想佢陪囉。。喊俾佢睇?男人唔會覺得你淒涼,覺得你煩炸。。坐月,錫自己多D啦。。喊,係得你自己對眼受傷,個男人無穿無爛嫁。。。

Jolin_Yuen    發表於 16-11-29 12:58

伯爵府

國民生產總值:17124

為甘小事就搞到自己坐月都喊?
邊個會肉赤妳?

男爵府

國民生產總值:7251

唔好嬲,男人可能唔明坐月有幾重要,可能佢覺得又冇要你一齊返,有乜問題?

子爵府

國民生產總值:13782

我諗我明白~你係咪第一胎?
如果平時,真係唔會理老公幾時番去食,不過岩岩生完bb,可能情緒都有影響,真係好需要陪伴!
我自己生完,係醫院就已經驚,驚自己唔識湊,怕出院搞唔掂,驚自己力有未逮,最怕自己一個,那怕只係幾個鐘,都會怕有意外,好多擔心,又好易喊,其實係產後抑鬱,好多人,自己堅強啲,就叫人睇開啲,睇得開就唔會喊啦~
不過bb愈大,心情就開始平復番架啦~
你都要俾老公知你嘅心情,並唔係無啦啦無理取鬧囉~坐月喊好傷眼架~不過忍唔到喊下都係發洩尼架!

大宅

國民生產總值:1444

我生完第一晚返我媽度坐月,一家都出哂去食飯啦。我老公都冇陪我,返左屋企自己訓,我個仔又要照燈冇得同我一齊返屋企,我都冇喊啦

翡翠宮

國民生產總值:91924

咁你系咪無人煮飯比你食吖?唔好咁傷心喇,聽音樂輕鬆下

複式洋房

國民生產總值:288

Cathy_yee 發表於 16-11-26 19:41
我坐緊月,老公今晚話要返佢阿媽度食飯。我仲要黃昏先知,我好嬲,忍唔住响我阿媽面前狅喊,阿媽又鬧我,我 ...

其實我唔明你喊乜?
係你唔舒服他走左?你冇人照顧?
其實去阿媽到食飯好少事,果個係生他的阿媽,你係她老婆,你話邊個親些?你嘈他會覺得你好煩架

珍珠宮

國民生產總值:34669

畀面勳章 環保接龍勳章

可能你生完情緒起伏大
其實只係一件小事 無必要放到大一大
如果佢唔係去食飯而係OT 咁你又會唔會喊
做人媽媽了 要堅強成熟D
坐月喊最受害係你自己(我自己就係坐月情緒問題成日喊 雙眼真係蒙左 但我乜度數都唔過100)

伯爵府

國民生產總值:17612

坐月姐點解搞到好似生離死別老公要從軍永遠唔返黎咁請佢出門前幫你準備好功夫 ( 唔知你有乜原先預佢做,可能煲薑水煲定飯之類? ) 叫佢食完唔好 hea 咁耐早些少返未得,你咁癲嚇死佢啊
優悠在澳洲

大宅

國民生產總值:3756

有乜好咸坐月子咸老左你就知?奇實現金坐月可以返自己媽媽度又可以請陪月真幸福,各式奇式任君選擇?人生你你生人成熟啲啦大過女啦?

複式洋房

國民生產總值:110

謝謝大家回覆,事情當然還有許多細節,但當刻實在只想呻下。

洋房

國民生產總值:63

回覆樓主:

放鬆啲,返媽到食飯無咩野。
自己冷靜下,當然你都要話比你先生聽你生完情緒會不太好,叫佢體諒下啦。

別墅

國民生產總值:899

回覆樓主:

我反而唔明點解咁多人覺得無問題。
生完個b身體未復原又可能唔舒服,呢樣唔做得,嗰樣唔食得,多左個b又未慣,如果個b日喊夜喊仲煩。生完第一個月內,想個老公有時間就喺身邊一齊面對困難有咩唔啱? 雖然佢係要見阿媽要食飯,但有咩咁趕,個b老公無份佢唔洗幫手湊咩? 老婆生仔成世可能得一次,點解一定要喺老婆最需要個老公嗰一個月自己走左去,仲要只係為左食餐幾時都可以食嘅飯?

子爵府

國民生產總值:12934

當年生大仔個時C6話返99度食飯,我就叫佢叫99過黎食,因為我想佢陪我同BB,生完個人好攰,夜晚佢返左工我就更加冇得訓,咁C6都體諒我,所以唔使嬲,同佢講你既原因,我相信你老公都會體諒你既
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎