用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

今日: 1|主題: 82226

飲番人奶?

洋房

國民生產總值:92

下個月細b出世而家大b有1歲半,以前飲到6個月大
因為番工辛苦轉咗飲美牌
想知道如果我辭工專心做FTM
可唔可以餵完細b再俾番大b飲人奶?
裏面d成份夠唔夠兩隻b吸收到?

王國熱話
bb係咪可以食洋蔥?
仔仔8個月喇,超為食!加固分享!
白汁洋蔥栗米三文魚字母粉
免治牛肉,免治豬肉,13個月的bb吃,d肉質...

子爵府

國民生產總值:12995

大廚勳章 睛靈勳章 畀面勳章

JlIl 發表於 16-11-26 21:13
下個月細b出世而家大b有1歲半,以前飲到6個月大
因為番工辛苦轉咗飲美牌
想知道如果我辭工專心做FTM

如果你大仔肯食,我覺得無問題
大仔仲可以幫你增奶
有好多媽媽大細b一齊餵
但你大仔會唔會已經忘記左點埋身?

大宅

國民生產總值:1276

回覆:JlIl 的帖子

我大囡全人奶到15個月(泵奶),之後就轉全脂牛奶。
之後細佬係佢兩歲4個月出世,佢自細佬day 5後,就飲返細佬飲唔晒的人奶(泵奶)。到而家細佬10個月大,兩姊弟仍然\"全人奶\"
自從家姐resume 人奶之後,佢對奶奶有preference: 新鮮人奶>雪奶>>冰奶>>牛奶

大宅

國民生產總值:1276

回覆:JlIl 的帖子

其實一歲後,營養主要來自固體食物,奶奶只係甜品。

洋房

Yanlovesnaz 發表於 16-11-27 20:17
如果你大仔肯食,我覺得無問題
大仔仲可以幫你增奶
有好多媽媽大細b一齊餵
原來如此,我都唔知可以再增奶添⋯
我會用泵入奶樽俾佢飲啦
因為我都驚俾佢咬

洋房

回覆 fayee 的帖子

我都希望佢會鐘意飲番人奶啦順手慳少少奶粉錢

子爵府

國民生產總值:12995

大廚勳章 睛靈勳章 畀面勳章

JlIl 發表於 16-11-27 23:40
回覆 fayee 的帖子

我都希望佢會鐘意飲番人奶啦順手慳少少奶粉錢

係呀 餵完再泵奶都會增奶嫁!!
我女差不多1歲,我都成日比女咬
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎