用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

自由講場 今日: 480|主題: 868770

請問賽馬會診所果隻氣管敏感藥叫咩名?

大宅

國民生產總值:4175

如題

別墅

國民生產總值:511

回覆:請問賽馬會診所果隻氣管敏感藥叫咩名?

真係唯有比一個字你

\" 下?\"

禁止訪問

國民生產總值:5386

回覆樓主:

大宅

發表於 7 天前 |顯示全部帖子
木馬 發表於 16-11-26 21:40
係咪黄色

應該唔係,黃色係傷風感冒藥,我二十年前曾經在廣華醫院門診攞過一隻橙色既藥,一食就好了,之後去睇就攞唔返。

水晶宮

國民生產總值:53702

你比45元再 see 一次政苦咪知 lor

平過你去藥房買

wcpcelia    發表於 6 天前
玩具萬歲!

大宅

fitfish 發表於 16-11-27 11:30
你比45元再 see 一次政苦咪知 lor

平過你去藥房買

我二十年來比過無數次45蚊都找不到果隻藥

大宅

國民生產總值:2781

畀面勳章

回覆:p95832516 的帖子

係唔係粉紅色既?

男爵府

國民生產總值:6382

回覆:請問賽馬會診所果隻氣管敏感藥叫咩名?

氣管敏感藥有好多隻,你問番診所之前開個邊隻俾你啦

大宅

車厘小姐 發表於 16-11-27 11:34
係唔係粉紅色既?

應該係,唔知叫咩名呢?

大宅

kptsui 發表於 16-11-27 11:41
氣管敏感藥有好多隻,你問番診所之前開個邊隻俾你啦

二十年了問過無數次醫生都係比黃色我,佢地找不到。

翡翠宮

國民生產總值:76496

畀面勳章

p95832516 發表於 16-11-27 11:32
我二十年來比過無數次45蚊都找不到果隻藥

咁咪可能隻藥停產咗。

翡翠宮

國民生產總值:76496

畀面勳章

p95832516 發表於 16-11-27 11:46
二十年了問過無數次醫生都係比黃色我,佢地找不到。

淨係講顏色,連藥名,藥廠名都冇,點搵到。

珊瑚宮

國民生產總值:102796

育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 2015xmas

20年都搵唔到, 可能已經無用呢隻葯!

大宅

小可愛11 發表於 16-11-27 11:53
咁咪可能隻藥停產咗。

好難講

大宅

cy101 發表於 16-11-27 11:57
20年都搵唔到, 可能已經無用呢隻葯!

好難講

水晶宮

國民生產總值:61418

玩具勳章 BK Milk勳章

p95832516 發表於 16-11-27 11:27
應該唔係,黃色係傷風感冒藥,我二十年前曾經在廣華醫院門診攞過一隻橙色既藥,一食就好了,之後去睇就攞 ...

二十年前的藥,都可能停產啦

男爵府

國民生產總值:7009

ventolin tablet 4mg ?

珍珠宮

國民生產總值:30427

wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

p95832516 發表於 16-11-27 11:27
應該唔係,黃色係傷風感冒藥,我二十年前曾經在廣華醫院門診攞過一隻橙色既藥,一食就好了,之後去睇就攞 ...

二十年前可能一早就已經冇左,一係轉左新裝,好難搵喎
感激遇上你~

大宅

國民生產總值:3044

kiko_mami 發表於 16-11-27 13:26
二十年前可能一早就已經冇左,一係轉左新裝,好難搵喎

Piriton?

珍珠宮

國民生產總值:30427

wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

126925 發表於 16-11-27 13:27
Piriton?

我唔知丫20年前我得幾歲咋
感激遇上你~
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎