親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

公爵府

下月聖誕去首爾,幾個月前已預酒店,是否出發前一定要send e-mail確認吓?幾耐前send 去呢?

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

回覆:E-mail酒店確認

可以唔洗,但我習慣會send去reconfirm,安心d。確定佐係入住果間,我會早一個send去。

珍珠宮

piv 發表於 16-11-26 22:48
下月聖誕去首爾,幾個月前已預酒店,是否出發前一定要send e-mail確認吓?幾耐前send 去呢?
...

我從來都冇咁做又未試過出問題,不過如果你唔放心做咗無妨

公爵府

yuyu.c 發表於 16-11-27 09:33
可以唔洗,但我習慣會send去reconfirm,安心d。確定佐係入住果間,我會早一個send去。

...

thx !

公爵府

whyyou 發表於 16-11-27 11:02
我從來都冇咁做又未試過出問題,不過如果你唔放心做咗無妨

thx !

翡翠宮

畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章

問好過唔問,個心會定啲!
I 大蚊豬   

男爵府

回覆 piv 的帖子

我經網站了下年新年酒店。 send email ,酒店話無同我同名的客人,但有一個近似的,有姓及名的一個,叫我同網站 check 吓。 check 完,網站職員話酒店攪錯了,但誰是誰非就唔知,點都好,後來更正番。如果我去到當地先知喺錯,你估會點?真喺企喺到!我所有酒店全部會 send email 確認,機票我會上官網 check 確實,免得出發先出問題,自己唔開心。

公爵府

bblover123 發表於 16-11-28 15:08
回覆 piv 的帖子

我經網站了下年新年酒店。 send email ,酒店話無同我同名的客人,但有一個近似的,有姓 ...

唔該晒。其實係咪send 張"入住憑證"去問佢有冇紀錄咁架?

子爵府

我自己都有習慣SEND EMAIL 去酒店DOUBLE CONFIRM BOOKING, 覺得會安心D...
機票我多數自己上官網買

男爵府

piv 發表於 16-11-28 15:44
唔該晒。其實係咪send 張"入住憑證"去問佢有冇紀錄咁架?

send 個 booking number ,所有客人名及入住的日期,通常都查到。

公爵府

bblover123 發表於 16-11-29 17:54
send 個 booking number ,所有客人名及入住的日期,通常都查到。

thx !

首頁

尾頁

跳至