自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

Anpanmama 發表於 16-11-28 16:30
真心唔明,呢D係乜鬼嘢男神,質素低成咁,只見一班好似紅火蟻般嘅粉絲撲出嚟同笑煎Pan嘅人廝殺!
電視藝員 ...

非常贊同!
Praise the Lord!  

子爵府

真心唔明,呢D係乜鬼嘢男神,質素低成咁,只見一班好似紅火蟻般嘅粉絲撲出嚟同笑煎Pan嘅人廝殺!
電視藝員 ...
真性情!

翡翠宮

電視藝員 ...

其實粉絲會反映藝人既質素.

我完全唔識陳生亦完全無睇CCTVB多年, 如果唔係BK講我直頭唔知有件咁既事.
不過, 先有hack/head, 而家又黎一件surprise/supply
即係佢英文認真差
咁, 一係就索性避開以後唔好講
一係就知恥近乎勇, 好好去學好英文; 最少出大場面要背o個幾句; 認真地背熟佢.

佢本人同埋佢D粉絲既反應真係極低; 錯左咪認囉. 你講一句 '以後會好好留意/小心.' 包你咩事都無; 仲大把人讚你大方得體. 而家簡直係肉酸.

侯爵府

faithope 發表於 16-11-26 23:42
我都聽到,不過由佢講出黎我一啲都D吾supply

我冇為意㖭

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

petitsomeone 發表於 16-11-28 15:59
響BK只係呢位所謂男神唔俾人講得。

男神?唔係呱

大宅

其實..可能本身有閲讀障礙,細個時無發現到

珍珠宮

2024年龍年勳章 hashtag影視迷勳章

雖然我係煎pan超級fans,但都認同佢英文認真麻麻,不止一次出錯,希望佢可以留意吓。作為fans都好唔想佢被人踩被人笑。

但我真心欣賞佢演技,希望佢繼續努力,並能拿到香港視帝。

公爵府

超級特務 發表於 16-11-28 16:19
可能係策略黎架, head 完機, 好supply, 補完習就冇俾人hack機, 好surprise 英文變得luck luck聲

...

呢招好得!

珍珠宮

wannabe118 發表於 16-11-27 23:16
馬明d英文都係唔多掂 港式發音 不過就好過陳生既

王浩信就真係講得好聽 所以佢扮專業人士 有錢仔或abc ...

王浩信
本名王昊
教育程度
聖士提反堂小學
聖士提反堂中學
美國科羅拉多中學
香港藝術學院平面設計高級文憑

翡翠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

dawnhu 發表於 16-11-29 08:59
王浩信
本名王昊
教育程度

好似之前有訪問佢,話早年家境不錯,但之後屋企有變,本來響外國讀緊書都返咗嚟完成唔到!

琥珀宮

親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋

引用:Quote:wannabe118 發表於 16-11-27 23:16

原帖由 dawnhu 於 16-11-29 發表
王浩信
本名王昊
教育程度
佢本身屋企環境唔錯,後期家道中落。
d公子哥兒二世祖氣質可能係細個形成,坤哥冇可能扮到有,hahaha.

你若盛開, 蝴蝶便來!

琥珀宮

引用:Quote:Anpanmama 發表於 16-11-28 16:30 真

原帖由 mini1204 於 16-11-28 發表

我完全唔識陳生亦完全無睇CCTVB多年, 如果唔係BK講我直頭唔知有件咁既事.
發仔都唔係讀書多,但人地可以拍安娜與國王,係人地努力下苦功。
好多名伶科班出身,字都唔識多雙,遑論indoor, 一樣冇人笑佢地。
一個人受唔受到尊重,好睇本身氣度,大大方方,邊有人夠膽笑完又笑?

你若盛開, 蝴蝶便來!

公爵府

超級特務 發表於 16-11-29 09:07
佢本身屋企環境唔錯,後期家道中落。
d公子哥兒二世祖氣質可能係細個形成,坤哥冇可能扮到有,hahaha.

就算家道中落,但d教養、氣質已經成形噶喇。

琥珀宮

引用:Quote:原帖由 mini1204 於 16-11-28 發表其

原帖由 超級特務 於 16-11-29 發表
發仔都唔係讀書多,但人地可以拍安娜與國王,係人地努力下苦功。
好多名伶科班出身,字都唔識多雙,遑論ind ...
~隻

你若盛開, 蝴蝶便來!

禁止訪問

琥珀宮

引用:Quote:超級特務 發表於 16-11-29 09:07 佢

原帖由 hugoma2015 於 16-11-29 發表
就算家道中落,但d教養、氣質已經成形噶喇。
一個人出身,原生家庭成長環境係好大影響。
好多細個窮到喊,大個有d成就,都擺脫唔到兒時影響。

你若盛開, 蝴蝶便來!

大宅

mini1204 發表於 16-11-28 17:12

完全係啦。 陳粉喺bk真係同佢偶像倒米,一直不停鬧其他bk會員/其他藝人,一般人睇到都覺得佢哋同陳生反宣傳、倒宣傳。

公爵府

超級特務 發表於 16-11-29 09:13
一個人出身,原生家庭成長環境係好大影響。
好多細個窮到喊,大個有d成就,都擺脫唔到兒時影響。

當然,唔排除有d人出生唔好,都好有修養的。正所謂同台食飯,各自修行。關鍵都係睇個人。

其實講錯英文唔算大事,大家都係一笑置之,不過俾人指正之後的態度,就真係睇出個人修養了。

男爵府

認識瑞士牛牛第二回

我都聽到

琥珀宮

引用:Quote:超級特務 發表於 16-11-29 09:13 一

原帖由 hugoma2015 於 16-11-29 發表
當然,唔排除有d人出生唔好,都好有修養的。正所謂同台食飯,各自修行。關鍵都係睇個人。

其實講錯英文唔 ...
我唔係講修養,意思係成長烙印。特別係飲食生活習慣,年紀越大越想食返返童年時既食物,做童年時做既事情。
我好鐘意買食物下廚,多少係因為細個捱過肚餓, hahaha.

你若盛開, 蝴蝶便來!

首頁

尾頁

跳至