自由講場

跳至

首頁
12345...11

尾頁

珍珠宮

cindy618 發表於 16-11-26 23:05
可以再係度上台攞獎,我真係好supply

行行岀狀元,佢唔係讀書材料,但運動同演藝都岀色丫。。

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

pearltsang 發表於 16-11-27 00:41
呀邊個話唔好又中又英,你咁好英文,不如全打一些唔普通的英文出嚟,先有資格笑人呀!
...

你係邊個,叫我打就打,好笑

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

ahpoo 發表於 16-11-27 00:43
行行岀狀元,佢唔係讀書材料,但運動同演藝都岀色丫。。

咁你又講得無錯

瑪瑙宮

mini1204 發表於 16-11-27 00:41
冷靜D
手機出錯字唧

唔知係咪得罪佢fans

別墅

cindy618 發表於 16-11-27 00:43
你係邊個,叫我打就打,好笑

我唔係邊個,你笑得人嘅應該英文好叻,但都好似我咁又中又英,我覺你可笑過煎pang 十倍呀!叻人!!!

瑪瑙宮

pearltsang 發表於 16-11-27 00:47
我唔係邊個,你笑得人嘅應該英文好叻,但都好似我咁又中又英,我覺你可笑過煎pang 十倍呀!叻人!!!
...

翡翠宮

cindy618 發表於 16-11-27 00:45
唔知係咪得罪佢fans

今時今日仲有人捧藝員捧得咁激動我真係估吾到

bu-b    發表於 16-11-28 17:52

瑪瑙宮

mini1204 發表於 16-11-27 00:41
冷靜D
手機出錯字唧

會係煎pan本人嗎?

子爵府

BK Milk勳章

cindy618 發表於 16-11-27 00:48

原來唔識煮嘢食嘅人,
真係唔可以話人煮得好難食;
唔識fashion design嘅人,
又唔可以話人地d衫好難睇
真係要講返句,呢d咁嘅邏輯,
我地識條鐵咩

瑪瑙宮

mini1204 發表於 16-11-27 00:52

瑪瑙宮

小小郭c奶 發表於 16-11-27 00:55
原來唔識煮嘢食嘅人,

拿,我地學嘢啦

別墅

唔係單純為佢,只係常常在bk睇到相關笑人講英文的話題,如果常常話身邊人講英文講得唔好,你估佢會唔會再同你或其他人講英文,語言係溝通,唔係show off佢講英文有正,如果不是來溝通,你又點知佢係想講surprise而唔係想講supply呀?

大宅

pearltsang 發表於 16-11-27 00:41
呀邊個話唔好又中又英,你咁好英文,不如全打一些唔普通的英文出嚟,先有資格笑人呀!
...

討論姐,唔需要咁激動吧

珊瑚宮

咪好彩有獎攞, 唔係仲激動。

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

回覆樓主:

如果唔識就謂醜囉! 話晒咁多人聽見
放下自在

水晶宮

cindy618 發表於 16-11-27 00:20
笑人講英文,和笑人讀錯普通英文係2回事呀

有咩分別?笑就係笑啦!

翡翠宮

回覆樓主:

其實真心愛護佢,就更加想佢好
吾係要佢講伊頓公學英文
進修下等自己出大場面可以應付
粉絲們吾係應該提議兼鼓勵?

別墅

rosesarered 發表於 16-11-27 01:03
討論姐,唔需要咁激動吧

請問哪個字激動?唔好唔夠人講,又話fans又話煎pang, 好無聊囉。笑咪笑囉,睇吓你哋身邊會唔會再同你哋講英文,所以我而家知香港的英文排名只係高過中國和日本。

水晶宮

小小郭c奶 發表於 16-11-27 00:55
原來唔識煮嘢食嘅人,

唔識煮飯話人煮得難食,咪比人話番轉頭囉,呢個邏輯 你唔係唔知卦?

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回

penpen 發表於 16-11-27 00:01
令我諗起吳生嘅beauty and the......
係咪"唱K"

penpen    發表於 16-11-27 09:52

首頁
12345...11

尾頁

跳至