用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

湊B百科 今日: 11|主題: 868

囝囝要抱住瞓

大宅

國民生產總值:3537

BK Milk勳章 畀面勳章

囝囝就嚟4個月大,近依幾日一到夜晚瞓就要扭抱,一放落床就大喊,仲喊到好似好驚咁,抱番起佢又周圍望,望兩望又喊,搞一大輪先收聲,結果成晚要抱住瞓。
而家想買保嬰丹俾佢試,但又唔知係咪有用?
有冇BB有類似情形?或試過保嬰丹真係有用?

王國熱話
iphone 語音控制
裝置畫面重叠圖層
11月尾到期, 有無人知csl 現續約優惠 ?
用什麼apps 可免費聽歌?

複式洋房

國民生產總值:212

我個B女都係咁,而家個半月一到晚上就要抱早上都唔洗抱著瞓
我都知,見到佢好無安全感!

複式洋房

國民生產總值:209

兩個半月女女都係咁 本身都係朝早要人抱依家連夜晚都要 一放床竟喊喊得好鬼勁 好攰啊咁樣

大宅

國民生產總值:1698

發表於 6 天前 |顯示全部帖子
chiubb2012 發表於 16-11-27 01:05
囝囝就嚟4個月大,近依幾日一到夜晚瞓就要扭抱,一放落床就大喊,仲喊到好似好驚咁,抱番起佢又周圍望,望 ...

我個仔2個月大都係咁,放落high chair 好少少,床仔可能太大太空擴令佢冇安全感。我都係唯有包實佢,同埋keep住放佢落床直到佢唔喊為止。

別墅

國民生產總值:538

發表於 5 天前 |顯示全部帖子

回覆樓主:

我女女都係呀,好無安全感,明明抱住瞓得好冧,一落床就喊,一星期起碼四五晚要爸爸抱住瞓
不過最近我地發現女女其實係要人陪瞓,於是我地試下將女女放喺大脾中間瞓,佢又自己瞓到,或者瞓我同老公中間(我同老公中間留個身位,冚被,再放bb,就唔怕將被冚到佢),你試下幫唔幫到你丫

別墅

回覆樓主:

我女女都係呀,好無安全感,明明抱住瞓得好冧,一落床就喊,一星期起碼四五晚要爸爸抱住瞓
不過最近我地發現女女其實係要人陪瞓,於是我地試下將女女放喺大脾中間瞓,佢又自己瞓到,或者瞓我同老公中間(我同老公中間留個身位,冚被,再放bb,就唔怕將被冚到佢),你試下幫唔幫到你丫

別墅

回覆樓主:

別墅

回覆樓主:

別墅

回覆樓主:

大宅

國民生產總值:2361

吸收力勳章 最關心BB問題熱投勳章

發表於 前天 16:48 |顯示全部帖子
安撫奶咀幫到你
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎