用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

自由講場 今日: 2234|主題: 869639

做節有人總係諗自己

琥珀宮

國民生產總值:182781

hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 2015xmas

大宅

國民生產總值:3832

good_pig 發表於 16-11-27 01:21
咩節? 性旦節? 做冬?

嗱公主癌西太后上身,係身邊人嬌縱出黎,我做錯好多呢d 事

333s    發表於 16-11-27 08:25

琥珀宮

hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 2015xmas

引用:Quote:good_pig 發表於 16-11-27 01:21 咩

原帖由 sjnl43 於 16-11-27 發表
咩節? 性旦節? 做冬?

嗱公主癌西太后上身,係身邊人嬌縱出黎,我做錯好多呢d 事
冬呀..大部分人都係星期六日得閒..

.佢份freelance 就某個六日會返...佢叫佢老公平日由大陸趕返黎wo

佢完全冇理其他人返office都係平日趕到死..

我呢面只接受改去其他星期六日囉

水晶宮

國民生產總值:60540

大廚勳章

去吾到。。。吾去囉

喇麼撻沙 啪卡挖多
阿喇克多 沈瑪 沈潑躂沙
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

琥珀宮

引用:去吾到。。。吾去囉

原帖由 seaheart88 於 16-11-27 發表
去吾到。。。吾去囉
我話叫佢兩公婆兩個自己做冬囉

大宅

國民生產總值:3832

good_pig 發表於 16-11-27 01:34

.佢份freelance 就某個六日會返...佢叫佢老公平日由大陸趕返黎wo
如果一次半次會讓! 最最最讓步咪成 9點先食

記住影返張合家照, 以後難影呀, 呢d公主要全村人就佢

老人一開始唔精神漸漸就散band , 張合家照放大鑲起安慰老人用

男爵府

國民生產總值:5308

2015xmas

負責訂抬果位話套餐有翅唔環保又殘人,自己揸主意改做例湯。
其實我對食乜冇所謂,但係做節係夾錢食飯,要改嘢禮貌上都要問句,
唔係改完先通知人!

別墅

國民生產總值:585

引用:負責訂抬果位話套餐有翅唔環保又殘人,自己

原帖由 happykk 於 16-11-27 發表
其實我對食乜冇所謂,但係做節係夾錢食飯,要 ...
下次要做訂位人
訂一圍齋菜

珍珠宮

國民生產總值:48444

認識瑞士牛牛第二回 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

我咩節都唔做架,咁就唔洗就來就去咁煩.

FJmom    發表於 16-11-27 11:22
<br><br>

侯爵府

國民生產總值:23057

happykk 發表於 16-11-27 02:39
其實我對食乜冇所謂,但係做節係夾錢食飯,要 ...

改例湯應該平咗㗎
每人夾多咗就一定要問

不過 我都會放上group 話想改 有無問題?

珊瑚宮

國民生產總值:122697

good_pig 發表於 16-11-27 01:34

A. 佢份freelance 就某個六日會返...佢叫佢老公平日由大陸趕返黎wo
佢完全冇理其他人返office都係平日趕到死..

以上事件, 我个人覺得 good pig 比 那位 X 女性
1/ 易和人相處。2/ 諒解度也高。 ==

B. 冬呀..大部分人都係星期六日得閒..
1. 提早
2. 選多人可參與時間。 (少1个, 冇法子)

C. 818, 那女性, 有冇工作?

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。愛理性交流討論。 *本人文化水品有限, 無法與公主/ '衣来伸手,饭来张口者,喜批評, 而無建設性' 交流溝通。 你永遠是對的。。。

大宅

國民生產總值:3569

佢可以提出嘅,但始終就大多數人方便,唯有佢自己想法子。
Freelance嘅意思是自由決定是否take-up個job, 或安排到個job, 打工冇呢個自由度噃。

大宅

國民生產總值:3502

回覆樓主:

我屋企好多人,如果做節唔係食星期六,小朋友第二日要返學既日子,淨係我2公婆去席,仔女唔會去

珍珠宮

國民生產總值:32265

點止做節、自我既人幾時眼中都只有自己....

水晶宮

國民生產總值:53281

環保接龍勳章 BK Milk勳章 2015xmas

回覆樓主:

我好怕做節食飯,總要左就右就

FJmom    發表於 16-11-27 11:24

彩鑽殿

國民生產總值:801371

動物勳章 ILLUMA Inspired by Nature勳章 活躍勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章

夾到時間就去, 就唔到, 唔去

侯爵府

國民生產總值:23425

最關心BB問題熱投勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

我屋企今年應該會係聖誕節食,幾日紅日,就晒所有人

伯爵府

國民生產總值:19436

回覆樓主:

我地係指定老闆付責埋單,所以我唔就架。有時做節都好鬼谷氣,啲老人家就一厢情願想一家人齊齊整整食餐飯,訂好晒枱或者買好晒餸,啲後生既就遲遲唔出現,叫到一枱都係餸就話唔黎,唔駛比錢果啲就話:咪鬼埋佢地,打包返去比佢地食。到打包時又要另外嗌兩個炒面返去比佢地食。再唔係就話下個星期食多餐,一定要人齊,老鬼土。所以今年我唔會再比佢地話事,上黎我屋企打邊爐就算,我買乜就食乜,無得比佢地揀。

男爵府

國民生產總值:6439

回覆樓主:

今年好似係星期三四平日,我c6個女上司要博上位,分分鍾要8-9點放工。99實話落我度以為我唔俾佢個仔返去。………我99係個d要仔女請假陪佢個類,諗起都頭痛
Be positive, Stay stronger,Work harder, Learn Wiser, keep fighter, much smarter

大宅

國民生產總值:2605

Huuu 發表於 16-11-27 11:07
今年好似係星期三四平日,我c6個女上司要博上位,分分鍾要8-9點放工。99實話落我度以為我唔俾佢個仔 ...

請假
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎