用戶登入

找回密碼 | 註冊

義工

自由講場 今日: 5383|主題: 883947

感情係要慢慢培養?

子爵府

國民生產總值:12371

畀面勳章 BKXmas勳章

識左個男仔,去左幾次街

但完全唔似熱戀中,平時會keep住whatsapp
不過唔會話好掛住對方,相處時係舒服既

平時睇得電視/訪問多,覺得男女之間唔似係咁
其實感情係咪要慢慢培養(第一次約會係我地第三次見面)?如何增進感情?

你地又係點同另一半開始?即時進入熱戀期?

男爵府

國民生產總值:7150

BKXmas勳章

回覆:龜精靈 的帖子

你地點識?呢次係咪你初戀?

琥珀宮

國民生產總值:185051

雞年勳章 2017勳章 BKXmas勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 玩具勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

有機會/有可能會培養出黎,不過係自然發展,唔係特登去培養

我有個男性好朋友,一開始結識就唔過電,我地成日去街,仲一齊跟團去過日本(唔同房),經歷左好多野,好似我入醫院做手術,都係佢請假黎接我出院,不過就係唔知點解唔過電,我地一直都係好朋友,到而家已經18年

有時男女之間唔過電,都可以成為朋友

大宅

國民生產總值:1227

BKXmas勳章

我同老公識左成幾兩年都無野 就因發生左件唔開心的事而搵對方 之後果一星期就日日都見 大家會覺得曖昧 佢對自己唔係普通朋友咁簡單

珍珠宮

國民生產總值:43321

熱血勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BKXmas勳章

龜精靈 發表於 16-11-27 03:34
識左個男仔,去左幾次街

第一次約會嘅意思係咪已確認雙方身份?就算係都係第三次見面啫,如果對方太猴急反而仲驚。約會多幾次,慢慢培養感情

男爵府

國民生產總值:6788

BKXmas勳章

龜精靈 發表於 16-11-27 03:34
識左個男仔,去左幾次街

各種都有,有些一見傾得嚟,傾落也到此為止,咁多年係好友;有些漸行漸近,但始終君子交,當然有些growing up, growing out.

依家先生係幼時相識,後來工作相遇返,一拍即合轉眼十幾年,交都少哎

大宅

國民生產總值:3396

BKXmas勳章

我覺得愛情一開始就會心跳好快好想快啲見到對方等等⋯ 唔通電慢慢培養,應該會變成友情⋯

子爵府

究竟我是誰 發表於 16-11-27 08:39
第一次約會嘅意思係咪已確認雙方身份?就算係都係第三次見面啫,如果對方太猴急反而仲驚。約會多幾次,慢 ...

我覺得我地係有d搞笑

大家都覺得對方好似都幾岩條件,就想試下開始...

侯爵府

國民生產總值:21400

BKXmas勳章

我覺得第一次見佢已經有心跳feel先可以發展落去,

子爵府

miemiemie 發表於 16-11-27 10:09
我覺得第一次見佢已經有心跳feel先可以發展落去,

嘩,咁依個人極難預到

男爵府

國民生產總值:6259

BKXmas勳章

龜精靈 發表於 16-11-27 10:06
我覺得我地係有d搞笑

大家都覺得對方好似都幾岩條件,就想試下開始...

我覺得你地似相睇, 所以缺乏左"估估吓""等電話""患得患失"呢d 甜蜜又短暫既階段,冇經過呢d 階段,好難進入"熱戀期"喎!
我覺得有d 情侶冇熱戀期

男爵府

國民生產總值:6259

BKXmas勳章

龜精靈 發表於 16-11-27 10:13
嘩,咁依個人極難預到
我唔難,難在要人地鍾意我遮

大宅

國民生產總值:2228

BKXmas勳章

我覺得女仔係難培養
女仔感性啲,講感覺
如果為拍拖而拍拖
或者睇中條件先拍拖

耐左會好痛苦
因為另一半總有缺點
平常情侶都係因為愛而去包容
但如果因爲條件好好,可能就會諗,究竟值得包容嗎

男爵府

國民生產總值:7559

BKXmas勳章

回覆:感情係要慢慢培養?

我覺得日久會生情,但前提係雙方要有好感先。一開始如果無日日掛住好想見面嘅話,似係未揾啱再睇下有無更好目標。記得有人講過,如果佢想陪你耐啲永遠都順路送你返屋企,心中有你幾忙永遠都抽得出時間打電話俾你。

大宅

國民生產總值:3523

BKXmas勳章

ChongLamm 發表於 16-11-27 09:04
我覺得愛情一開始就會心跳好快好想快啲見到對方等等⋯ 唔通電慢慢培養,應該會變成友情⋯
...

我同意!!
無心跳感覺會去唔到愛情咁

珍珠宮

國民生產總值:38874

BKXmas勳章

SJ6 發表於 16-11-27 11:10
我同意!!
無心跳感覺會去唔到愛情咁

agree

會成日想見…

大宅

國民生產總值:3523

BKXmas勳章

puppydingo 發表於 16-11-27 11:29
agree

會成日想見…

無錯,成日好掛住對方

翡翠宮

國民生產總值:98051

醒目開學勳章 大廚勳章 BKXmas勳章

回覆:感情係要慢慢培養?

要慢慢培養感情,好明顯對方不是自已杯茶,你聽過要培養喜歡飲奶茶未?

大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

珍珠宮

國民生產總值:44499

BKXmas勳章

我通常係初相識,慢慢發覺有共同話題,相處舒服,開始會關心,然後會傾下電話,由開頭得幾句講到晚晚唔想收線,之後就越行越近就一齊

珍珠宮

國民生產總值:38874

BKXmas勳章

SJ6 發表於 16-11-27 11:38
無錯,成日好掛住對方

係呀。好快就會有行動
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎