用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

產前產後 今日: 53|主題: 236412

3/12開刀/陳樹武醫生/寶血醫院(明愛)/求開刀分享

大宅

國民生產總值:1107

今日38week2,時間過得好快,我有d唔捨得BB要出世,感覺好奇妙......而家個肚成日怨怨痛......
我3/12(39week1)搵陳樹武醫生係寶血醫院(明愛)開刀。
心情真係......又驚又喜,驚係開刀後既情況,喜係可以見到我個寶貝。
求有緣人分享/一樣係3/12開刀/搵陳樹武醫生生B/係寶血醫院(明愛)出世既/幾錢and覺得手勢點樣?
求靚媽開刀後分享,有冇清胎毒/求開刀過程/開刀後止痛方法/開刀後帶來有何不適/如何處理傷口/如何避免傷口餵食母乳/傷口大約幾耐康復?

因為第一胎,冇經驗又擔心,所以有好多問題,Thank all

複式洋房

國民生產總值:172

i want to know too~

大宅

國民生產總值:1092

發表於 5 天前 |顯示全部帖子
請問係咪生咗喇?陳醫生手勢好嗎?手術過程點?傷口痛唔痛?

複式洋房

國民生產總值:468

發表於 4 天前 |顯示全部帖子
FLYEE 發表於 16-12-3 23:30
請問係咪生咗喇?陳醫生手勢好嗎?手術過程點?傷口痛唔痛?

我2号浸會陳醫生開刀,好快,第2日落床冇咩痛,我都估唔到。

大宅

joanwing 發表於 16-12-4 06:19
我2号浸會陳醫生開刀,好快,第2日落床冇咩痛,我都估唔到。

恭喜曬呀
請問浸會係咪可以抱埋BB黎床埋身餵奶?
親子時間係咪可以爸爸媽媽同bb一齊喺床架?

複式洋房

國民生產總值:468

FLYEE 發表於 16-12-4 13:10
恭喜曬呀
請問浸會係咪可以抱埋BB黎床埋身餵奶?
親子時間係咪可以爸爸媽媽同bb一齊喺床架?

開刀未落得床可以要求,落得床就一定要去BB房餵奶。親子時間爸爸可以參與。

大宅

發表於 3 天前 |顯示全部帖子
回覆 FLYEE 的帖子

陳醫生同麻醉醫生Very Good,陳醫生手勢非常好,麻醉醫生風趣幽默,手術過程大約半個鐘,第一日剩係好攰,係咁訓,第二日落床少痛,但係接受到既痛。今日係第三日,開刀直到而家係落床果下少痛,似小小M痛,放心啦,有止痛藥食。我非常感謝醫生們同寶血醫院工作人員,如果再有得揀或有第2胎,我都會揀返佢地。

大宅

發表於 3 天前 |顯示全部帖子

回覆樓主:

醫生係咪每日都會黎巡房架?檢查傷口咁?

大宅

發表於 半小時前 |顯示全部帖子
回覆 FLYEE 的帖子

係呀
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎