1-3歲

跳至

首頁

尾頁

別墅

各位家長,請問是什麼時間報讀?有什麼網站可以查到學校資料?是不是一定做大B? 現在快一歲是不是太遲? 從那裡可以找資料? 麻煩請幫忙!

複式洋房

有d學校係收細b,只係遲d interview, such as Cannan

男爵府

減齡達人勳章

我bb 係12月尾,想佢地做細B 先,再repeat K1. 9-10月時已經報左d N 班,宜家陸續有得interview 喇。

別墅

回覆:kekawai 的帖子

咁我女女現在報唔到了。

大宅

開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 DHA勳章 畀面勳章

回覆樓主:

想讀嗰間打去問,有二輪面試或插班的,不用擔心

大宅

有d滿1歲或歲半先報名,可以去問問。有得讀當然讀先,早d學習學習下

大宅

kekawai 發表於 16-11-27 20:34
我bb 係12月尾,想佢地做細B 先,再repeat K1. 9-10月時已經報左d N 班,宜家陸續有得interview 喇。
...

純粹討論
我囝都是細B, 其實我都有唸好唔好做大B, 即K1 repeat, 但想問如要入名幼是否應該repeat PN而不是repeat K1, 因為佢哋只收大B為主, 有些可以由PN直升K, 那K1才考, 那到時學位又少了, 不是嗎? 還是我唸錯了?

男爵府

減齡達人勳章

old_viki 發表於 16-12-7 18:07
純粹討論
我囝都是細B, 其實我都有唸好唔好做大B, 即K1 repeat, 但想問如要入名幼是否應該repeat PN而不 ...

我又無打算入名幼,所以可以考間好d 既就轉K1, 無既就pn 直升上去,讀一年K1再考,睇下有無更好選擇值得repeat 去讀。
repeat Pn 其實無咩意思,因為pn 主要學自理,實際課本上知識唔多,我唔想花時間。

複式洋房

kekawai 發表於 16-12-7 19:06
我又無打算入名幼,所以可以考間好d 既就轉K1, 無既就pn 直升上去,讀一年K1再考,睇下有無更好選擇值得re ...

咁點解而家唔先讀playgroup,遲一年先入PN呢?

男爵府

減齡達人勳章

fokyeung 發表於 16-12-18 02:05
咁點解而家唔先讀playgroup,遲一年先入PN呢?

早d 返學,我媽唔洗湊的咁辛苦麻~
playgroup 應該同n 班差唔多,都係唱歌玩遊戲。但遲一年考K 就一定做大B,我而家早一年讀n,可以考兩次K1, 多個機會lor

首頁

尾頁

跳至