用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

自由講場 今日: 785|主題: 869591

十二月中出世女女報N班問題

複式洋房

國民生產總值:371

各位家長,請問是什麼時間報讀?有什麼網站可以查到學校資料?是不是一定做大B? 現在快一歲是不是太遲? 從那裡可以找資料? 麻煩請幫忙!

子爵府

國民生產總值:12937

terryng1205 發表於 16-11-27 07:09
各位家長,請問是什麼時間報讀?有什麼網站可以查到學校資料?是不是一定做大B? 現在快一歲是不是太遲? 從 ...

等下年做大b 面試N,同時可以面試K1試下。
我覺得現在未夠一歲無咩意思,太細,真係咩都唔識。我仔係12月尾,距1歲既時候我有幫距報過,但比較好d既好多都唔收細b,有得IN個d,基本上會收因為本身有位淨,但幾乎一定係下午班。到遲一年,我仔做大b,真係interview得好好多,起碼妳覺得有d野距識,1歲好多時野都未講,行都未行,太早。

大宅

國民生產總值:3561

terryng1205 發表於 16-11-27 07:09
各位家長,請問是什麼時間報讀?有什麼網站可以查到學校資料?是不是一定做大B? 現在快一歲是不是太遲? 從 ...

N班要足2歲才能入學,考9月入學一般成功率不高,因為俾個學位你都唔返得,冇可能要你交足學費。
如果你唔係要入名幼,到11/12月去拍下門,有位即收。返半載後,細路習慣返學基本規矩,再考慮考去心儀K班機會更好。
不過當年我仔再考到心儀,我也決定不轉校,因為睇到當時收佢入N的學校老師有愛心,令細路鐘意返學又和同學相處得好,呢點好重要。之後直接考心儀小學。

wcpcelia    發表於 16-11-27 09:55

複式洋房

回覆:brindlewin 的帖子

謝謝!

複式洋房

回覆:大豬既老婆 的帖子

謝謝

你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎