用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

今日: 7|主題: 23575

適合初生BB既奶樽奶咀

洋房

國民生產總值:64

發表於 6 天前 |顯示全部帖子
BB用nuk既M咀,出奶太快,跟住轉左pigeon既o+奶咀,五知係咪size五岩定吸得太用力,起曬泡泡,飲完成日打c egg,同嘔奶,請問咩原因,同埋有無邊隻奶樽奶咀介紹比剛出世既BB.

水晶宮

國民生產總值:54754

轉個S碼嘅奶咀,M碼對初生bb太大啦

大宅

國民生產總值:1055

Chu chu la, 距係十字咀,阿b要啜先有奶出,唔怕會族到Bb, 而且距隻奶咀冇分size, 由初生開始就用得,唔洗下下換唔同size嘅奶咀

大宅

國民生產總值:3274

jarjarjar 發表於 16-11-27 18:08
Chu chu la, 距係十字咀,阿b要啜先有奶出,唔怕會族到Bb, 而且距隻奶咀冇分size, 由初生開始就用得,唔洗 ...

我女岩滿月 chuchu佢完全食唔到結果用返pigeon

侯爵府

國民生產總值:23849

咁你試下S碼睇下點樣先

大宅

J.c.baby 發表於 16-11-27 19:18
我女岩滿月 chuchu佢完全食唔到結果用返pigeon

可能chuchu要用力先啜到唔係個個bb都習慣,不過我b出院就用Chuchu食奶都ok

大宅

國民生產總值:3274

jarjarjar 發表於 16-11-27 20:49
可能chuchu要用力先啜到唔係個個bb都習慣,不過我b出院就用Chuchu食奶都ok

我都好想佢用到呀 起碼唔會食到周圍係又唔使分大中細咀

大宅

發表於 5 天前 |顯示全部帖子
J.c.baby 發表於 16-11-27 21:18
我都好想佢用到呀 起碼唔會食到周圍係又唔使分大中細咀

等bb大啲再試下吖,我都覺得唔洗諗要轉咩size幾好

複式洋房

國民生產總值:412

發表於 5 天前 |顯示全部帖子
我用 pigeon S 碼奶咀
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎