用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

自由講場 今日: 538|主題: 868621

註冊登記的瑣碎事

洋房

國民生產總值:61

發表於 6 天前 |顯示全部帖子
未來老公系大陸人,我地想下年年頭註冊結婚,
但需要d咩呢 當中既情況 例如要網上預約日子 跟著要不要當日或其他日子去遞交文件 ,我未來老公要不要過來 準備d咩文件 好複雜啊 有無人可以講解下

侯爵府

國民生產總值:23362

回覆樓主:

網上應有寫要咩資料,反正你都要網上登記,何不順便睇埋要求?

大宅

國民生產總值:4440

yuktingwong 發表於 16-11-27 10:38
未來老公系大陸人,我地想下年年頭註冊結婚,
但需要d咩呢 當中既情況 例如要網上預約日子 跟著要不要當 ...

上網睇啦,解釋得好清楚㗎

wcpcelia    發表於 5 天前

男爵府

國民生產總值:9902

好媽媽勳章 醒目開學勳章

發表於 5 天前 |顯示全部帖子
sillykaka 發表於 16-11-27 23:49
上網睇啦,解釋得好清楚㗎

其實我睇咗都係有啲唔明,説要交結婚通知書,我揾來搵去都唔見有“結婚通知書”嘅表格下載

子爵府

國民生產總值:10471

BK Milk勳章

回覆樓主:

求其搵間律師樓幫你,
平平地咩都唔駛煩

大宅

國民生產總值:4440

kwan1981 發表於 16-11-28 00:34
其實我睇咗都係有啲唔明,説要交結婚通知書,我揾來搵去都唔見有“結婚通知書”嘅表格下載
...

講真,真係唔明有幾難搵!一入去就睇到!

http://www.immd.gov.hk/hkt/forms/forms/mr21b.html

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

別墅

國民生產總值:892

睇唔明都可以打電話去問
職員點都解釋得清楚d

男爵府

國民生產總值:9902

好媽媽勳章 醒目開學勳章

sillykaka 發表於 16-11-28 00:50
講真,真係唔明有幾難搵!一入去就睇到!

http://www.immd.gov.hk/hkt/forms/forms/mr21b.html

呢個資料表我知,我係揾緊嗰張“結婚通知書”嘅表格,不過諗諗下應該要去到即時填寫,無得下栽。
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎