自由講場

跳至

首頁

尾頁

用戶要求終止服務

good_pig 發表於 16-11-27 14:48
跟住滾起 又迫人夾到成碗都係

我99都係。得佢夾,我哋唔可以自己夾

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:Quote:good_pig 發表於 16-11-27 14:48 跟

原帖由 happybebebe 於 16-11-27 發表
我99都係。得佢夾,我哋唔可以自己夾
煲仔菜 唔駛打邊爐啦

男爵府

試過同男家打邊爐真係怕左,乜都管人食咩。佢地打邊爐興配白飯,但我從來冇呢樣習慣,又俾佢地話,講到怪人咁。99仲經典,同佢細佬隊啤,但唔準其他人飲汽水,拎出黎要收返埋。食薯片又話唔俾,但自己食煙又得。

水晶宮

回覆樓主:

好奇想知你哋所講嘅親戚朋友係咪多數係女士?男士好少鍾意好管閒事。

珊瑚宮

環保接龍勳章

luilui007 發表於 16-11-27 11:50
唔係嘛,真係好經典

我媽都差唔多,因為佢地唔明自己想食咩就淥咩的樂趣
人邁向新的一天跨新步放眼遠方迎來朝暉將人照亮

珍珠宮

二小姐 發表於 16-11-27 11:40
同個親戚打邊爐,淥邊樣先,食邊樣先,淥幾耐,要不要豉油,樣樣都管

同佢打邊根本就係一次過落晒一樣,分 ...

好煩

大宅

luilui007 發表於 16-11-27 11:37
話說身邊就有這些親戚,成日好話啊邊個個仔讀咁多書,而家只是做咩咩咩....職業
又話出黎做野,都多比$回家 ...

身邊勁多

用戶要求終止服務

多呀

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

超憎
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

大宅

回覆樓主:

講開打邊爐最憎d人咩都叫,自己食兩啖話夠,話預埋你份,仲夾埋來,好似我老公唔食牛,夠膽死話牛肉正夾過來(一早講左唔食牛)……

大宅

回覆樓主:

有次d親戚去我屋企,對我個廚房彈三彈四,都算!之後有次入來,我話出街食,因為我唔識煮,佢哋話唔好,死都要買嘢去我屋企煮,好啦!由得佢,終於佢哋喺我廚房煮到自己身水身汗,搞左一晩,我喺個廳度一路望心中一路偷笑,之後,每次我叫佢哋入來我家玩,佢哋都冇反應!

水晶宮

esmehouse 發表於 16-11-27 16:40
超憎

禁止訪問

回覆:二小姐 的帖子

子爵府

我有個女親戚都係好煩!我女出世時改名佢都要管!到我個女報幼稚園啦!又關佢事!仲要特登打電話來「關心」我!喂!真係多謝曬你咁「關心」我!但其實唔太熟,都係一年先見一次既親戚

子爵府

happybebebe 發表於 16-11-27 13:23
我99就係咁,前幾年聖誕打邊爐,佢支配晒成個流程同份量。

嘩!好霸道囉!
打邊爐都要安排哂流程,食餐飯啫,唔洗嘛
肯定平時份人都好難頂
這個post真經典,眼界大開

用戶要求終止服務

luilui007 發表於 16-11-27 22:39
嘩!好霸道囉!
打邊爐都要安排哂流程,食餐飯啫,唔洗嘛
肯定平時份人都好難頂

以前年年聖誕男家都要嚟開party,某年我開始求其咁搞,我就咩都唔整,買啲嘢畀大家打邊爐,咁99就“護理員”上身咁,幫我哋所有人,每樣食物分階段落,仲有啲小朋友(3,5歲)係無份,99話唔啱食喎。
佢仲成日冚煲蓋,一次過夾晒所有嘢出嚟,唔準我哋自己落嘢同夾嘢。
可能阿姑長唔鍾意咁一鍋熟,好求其咁,舊年開始無聖誕打邊燶,由姑仔煮嘢食攪呢個party.。我哋就只上去食。

水晶宮

身邊有一個,管唔到自己d女,就周圍管其他人,我都無睬佢好耐了 !

珍珠宮

醒目開學勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我男家一大抽鍾意管人家事既8婆親戚
我地做咩都係錯(呼吸都係錯), 得佢地岩晒(全部無讀過書既鄉下婆)
次次見面都勁講埋d歪理, 恃住長輩身份打橫行, 仲要扮晒話點醒你咋, 塞錢入你袋咋
嘩, 真係多x謝囉

侯爵府

2018復活節勳章 畀面勳章

natjosejim 發表於 16-11-27 12:31
就是這些,在大堆人面前,大聲話人,批評人

我真係唔明咁樣做有咩目的。。仲要我事實上唔係同佢住,我乜都唔識就嫁唔出啦!身為女家親戚,我結婚都咁唔比面,好在99又冇乜野~ 佢仲話我單身個妹唔駛咁認真工作,拿拿林搵個有錢佬嫁左去,如果唔係就冇人要架喇,有人要都做高0產婦喎。。我妹先23歲

伯爵府

回覆樓主:

梗有幾個3姑6婆!
早結婚又話實離婚
早生仔又話唔識教
早買樓又話供唔掂

首頁

尾頁

跳至