自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

話說身邊就有這些親戚,成日好話啊邊個個仔讀咁多書,而家只是做咩咩咩....職業
又話出黎做野,都多比$回家...又點點點
又好話佢啊媽咁好服待佢個仔...
遇著這些親戚真的覺到好鬼煩,聽都聽到煩

侯爵府

同個親戚打邊爐,淥邊樣先,食邊樣先,淥幾耐,要不要豉油,樣樣都管

同佢打邊根本就係一次過落晒一樣,分吃,再一次過落晒另一樣,再分吃

所以,無再同佢打過邊爐

wcpcelia    發表於 16-11-28 09:14
8-)

子爵府

二小姐 發表於 16-11-27 11:40
同個親戚打邊爐,淥邊樣先,食邊樣先,淥幾耐,要不要豉油,樣樣都管

同佢打邊根本就係一次過落晒一樣,分 ...

打邊爐就係鍾意淥下呢樣淥下個樣先開心嘛!咁老土架!

子爵府

luilui007 發表於 16-11-27 11:37
話說身邊就有這些親戚,成日好話啊邊個個仔讀咁多書,而家只是做咩咩咩....職業
又話出黎做野,都多比$回家 ...

總有一個係左緊!

tsung    發表於 16-11-27 17:22

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

luilui007 發表於 16-11-27 11:37
又話出黎做野,都多比$回家 ...

唔d唔係管人,係講人是非;管人係無論你做咩,佢都有說話話你。

公爵府

我有個親戚都係咁

子爵府

唔係嘛,真係好經典

水晶宮

育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章

回覆:其實我都好怕果D好喜歡管人的親戚!

朋友都有,佢嘅標準就是所有人的標準

例如,有一次佢話一個第一次見的friend 嘅friend 蠢,因為叫自選壽司餐時,人地揀咗一件蛋壽司,佢認為係便宜貨,唔抵食,叫魚生壽司才抵。我即打圓場話:最緊要自己鍾意食,不過嗰個人無再出現過

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:同個親戚打邊爐,淥邊樣先,食邊樣先,淥幾

原帖由 二小姐 於 16-11-27 發表

仲要come 埋個煲

水晶宮

育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章

引用:朋友都有,佢嘅標準就是所有人的標準例如,

原帖由 natjosejim 於 16-11-27 發表
朋友都有,佢嘅標準就是所有人的標準

例如,有一次佢話一個第一次見的friend 嘅friend 蠢,因為叫自選壽司 ...
其實,仲有好多其他事例,乜都指指點點。我唔會主動搵佢!

侯爵府

2018復活節勳章 畀面勳章

回覆樓主:

我姑媽就係咁,仲要當住成村人面前講,一啲都唔比面你。之前我外國啲親戚返黎香港,佢當面話我媽屎忽大。我結婚,佢當住我c6同99面話我煮飯屎乜都唔識做。我細佬個女朋友有黎飲,佢又話人肥。真係有病。

wcpcelia    發表於 16-11-28 09:14
adaleung717    發表於 16-11-27 23:49

水晶宮

引用:我姑媽就係咁,仲要當住成村人面前講,一啲

原帖由 Purple_0322 於 16-11-27 發表
我姑媽就係咁,仲要當住成村人面前講,一啲都唔比面你。之前我外國啲親戚返黎香港,佢當面話我媽屎忽大。我 ...
就是這些,在大堆人面前,大聲話人,批評人

翡翠宮

畀面勳章

男家都有呢類親戚,食飯不斷叫你夾乜夾物,樣樣都要管你點做,同女睇醫生一定要要去佢介紹嗰個,考幼稚園要報同佢同一宗教,連一班親戚食完飯邊個同邊個順路要一齊走都要佢指揮

我已經超過十年冇同呢個人對話,當佢透明
日日是好日

伯爵府

親子王國15週年勳章

C62老個阿太朋友
一見我地FB post 外遊埋係要插下我地,話有多餘錢唔比2老
食乜都有意見
佢自己有錢又得,人地用少少就萬惡

侯爵府

妳唔配合佢無理由管到喔
呢種最多係八者

伯爵府

我都好驚管住晒。我喜歡肥牛嫩D通常不會淥到全熟,某朋友死話未熟要我淥多陣,搞到鞋石石!仲有淥海鮮,一定淥到D生壕變蠔士,蝦變蝦干先俾食。好鬼憎

男爵府

我有個同事係咁, 好煩

大宅

我未生細仔,姑奶已經叫我趁生去結扎。但我未夠四字頭。佢又冇生過,但好鍾意管人

子爵府

厚多士 發表於 16-11-27 12:40
我都好驚管住晒。我喜歡肥牛嫩D通常不會淥到全熟,某朋友死話未熟要我淥多陣,搞到鞋石石!仲有淥海鮮, ...

哈哈,你形容得好攪笑

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至