×

用戶登入

找回密碼 | 註冊


王國facebook
義工

自由講場 今日: 3647|主題: 869667

查看: 4736 | 回覆: 82
唉!iPhone 成日彈出「語音控制」  


侯爵府

國民生產總值:23848

BK Milk勳章


發表於 16-11-27 13:22 |顯示全部帖子
求救!iPhone 6s+ 近來經常自己弾出「語音控制」畫面,點樣可以off佢?我寫呢個帖都彈左有10次仲有成日彈白底蘋果版面我已經熄機再開幾次

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊


大宅

國民生產總值:2015


發表於 16-11-27 13:25 |顯示全部帖子
我又係呀,5s user


侯爵府

國民生產總值:23848

BK Milk勳章


發表於 16-11-27 13:26 |顯示全部帖子
vickyki 發表於 16-11-27 13:25
我又係呀,5s user

你係 iOS幾?我係 iOS10.1.1,唔敢 update新OS,唔知關唔關事呢


男爵府

國民生產總值:7059


發表於 16-11-27 13:27 |顯示全部帖子
我也是,6plus


版主

國民生產總值:97298

動物勳章 夏天玩到顛 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章


發表於 16-11-27 13:48 |顯示全部帖子
自從轉左新ios ,要按home開鎖,就成日走呢舊出黎


男爵府

國民生產總值:9889

睛靈勳章 hashtag影視迷勳章


發表於 16-11-27 13:48 |顯示全部帖子

回覆:唉!iPhone 成日彈出「語音控制」

係咪樓主㩒個home控制嘅時候㩒長左時間啊,㩒個home制一下「北」聲就要鬆手架啦,就夠架啦,否則就係會當左另外一種指令架啦。




侯爵府

國民生產總值:23848

BK Milk勳章


發表於 16-11-27 13:52 |顯示全部帖子
Charlotte_mom 發表於 16-11-27 13:48
自從轉左新ios ,要按home開鎖,就成日走呢舊出黎

你OS幾?我冇update都係咁弾


侯爵府

國民生產總值:23848

BK Milk勳章


發表於 16-11-27 13:53 |顯示全部帖子
ansonapril95 發表於 16-11-27 13:48
係咪樓主㩒個home控制嘅時候㩒長左時間啊,㩒個home制一下「北」聲就要鬆手架啦,就夠架啦,否則就係會當左 ...

我冇襟home botton都彈先煩
其實可唔可以熄左呢個function 呢?


男爵府

國民生產總值:9168


發表於 16-11-27 14:03 |顯示全部帖子
sfccwy 發表於 16-11-27 13:53
我冇襟home botton都彈先煩
其實可唔可以熄左呢個function 呢?
可以.... 開 siri... 將 language set 做 turkish/土耳其文... 再關 siri... 就唔會彈 voice control..
呢個其實係 bug... 有人無意中發現...

點評

wcpcelia    發表於 16-11-27 19:45


侯爵府

國民生產總值:24059


發表於 16-11-27 14:06 |顯示全部帖子
teresayan07 發表於 16-11-27 14:03
可以.... 開 siri... 將 language set 做 turkish/土耳其文... 再關 siri... 就唔會彈 voice control..
呢 ...

我都上網搵到人咁教 ,做左就無事了


侯爵府

國民生產總值:23848

BK Milk勳章


發表於 16-11-27 14:07 |顯示全部帖子
teresayan07 發表於 16-11-27 14:03
可以.... 開 siri... 將 language set 做 turkish/土耳其文... 再關 siri... 就唔會彈 voice control..
呢 ...

9秒9 即刻 set左土耳其文再 off佢,謝謝你


男爵府

國民生產總值:7336


發表於 16-11-27 14:07 |顯示全部帖子
Charlotte_mom 發表於 16-11-27 13:48
自從轉左新ios ,要按home開鎖,就成日走呢舊出黎

好煩


男爵府

國民生產總值:7336


發表於 16-11-27 14:09 |顯示全部帖子
teresayan07 發表於 16-11-27 14:03
可以.... 開 siri... 將 language set 做 turkish/土耳其文... 再關 siri... 就唔會彈 voice control..
呢 ...

真的嗎,剛set 了!thanks


子爵府

國民生產總值:14453


發表於 16-11-27 14:16 |顯示全部帖子
teresayan07 發表於 16-11-27 14:03
可以.... 開 siri... 將 language set 做 turkish/土耳其文... 再關 siri... 就唔會彈 voice control..
呢 ...

點解我部機無土耳其文?我set左韓文,關左Siri 點解長按home 都仲有?


男爵府

國民生產總值:8956


發表於 16-11-27 14:19 |顯示全部帖子
Yes! 成功!多謝JM教路

我都係成日按Home制時,就算幾快放手都好,都係成日彈voice control嘅受害者


子爵府

國民生產總值:14132

畀面勳章


發表於 16-11-27 14:24 |顯示全部帖子

引用:Quote:teresayan07+發表於+16-11-27+14:03+

原帖由 oioioioi 於 16-11-27 發表
點解我部機無土耳其文?我set左韓文,關左Siri 點解長按home 都仲有?
我都冇土耳其文




別墅

國民生產總值:746


發表於 16-11-27 14:31 |顯示全部帖子
謝謝!剛剛都轉了。要開siri先有土文再關


侯爵府

國民生產總值:23848

BK Milk勳章


發表於 16-11-27 14:34 |顯示全部帖子
oioioioi 發表於 16-11-27 14:16
點解我部機無土耳其文?我set左韓文,關左Siri 點解長按home 都仲有?

要先開番 Siri先,跟住就見到土耳其文


侯爵府

國民生產總值:23848

BK Milk勳章


發表於 16-11-27 14:35 |顯示全部帖子
o_____o 發表於 16-11-27 14:24
我都冇土耳其文

要先開番 Siri先,跟住就見到土耳其文


子爵府

國民生產總值:14453


發表於 16-11-27 14:48 |顯示全部帖子
sfccwy 發表於 16-11-27 14:34
要先開番 Siri先,跟住就見到土耳其文

搞掂,thanks
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎