用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

出埠旅行 今日: 251|主題: 117493

[日本] 大阪上網卡

大宅

國民生產總值:1110

上網見到富士卡係最好用,但聽聞已停產,請問大家有好用的上網卡介紹嗎

王國熱話
DD過咗4日, 綠d算唔算淺?
紅d長期有線?
有冇人排緊廣華生育科呀,入嚟傾下吖
紅d未試過深粗

大宅

國民生產總值:4194

archerbears 發表於 16-11-27 16:18
上網見到富士卡係最好用,但聽聞已停產,請問大家有好用的上網卡介紹嗎
...

富士卡唔係最好用,只係即插即用,唔需要set嘢咋,但係富士卡行3G, 相對Docomo 4G卡應該慢啲,其實Docomo setting都好易,唔使咁驚

大宅

國民生產總值:4095

回覆樓主:

買左呢個, 下個月去先用。

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

wcpcelia    發表於 16-11-28 11:27

大宅

whyyou 發表於 16-11-27 17:28
富士卡唔係最好用,只係即插即用,唔需要set嘢咋,但係富士卡行3G, 相對Docomo 4G卡應該慢啲,其實Docomo ...

上次用過覺得都可以,係唔知停產後張卡仲用唔用到,因上網又見D人插docomo 唔好用唔知點好

大宅

allw 發表於 16-11-27 18:14
買左呢個, 下個月去先用。

請問你呢張幾錢啊?

寶石宮

國民生產總值:300254

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 2015xmas

唔同電話接收個頻度都有唔同
同一張卡, 同一地方, 唔同電話, 試過一個收到一個冇訊號

富士卡新款未用過, 行sofobank 3G network, 唔駛setting 基本上乜機都用到
docomo 4G network, 要setting, 唔係部部機用到, 自從冇左舊版富士卡, 我都係用docomo, 基本上大城市收到冇乜問題啦

大宅

國民生產總值:4095

archerbears 發表於 16-11-28 00:39
請問你呢張幾錢啊?

呢個係c6買架, 佢話80

大宅

國民生產總值:4979

archerbears 發表於 16-11-27 16:18
...

剛剛十月去大阪都係用富士咭無問題,我將買多左張spare嘅富士咭比朋友,佢係東京都用到,噚日先玩完返嚟~

ps: 兩張都係16年12月31日到期

大宅

TMC3012 發表於 16-11-28 09:17

Iphone 6s okay ma?

大宅

TMC3012 發表於 16-11-28 09:17

Iphone 6s okay ma?

TMC3012    發表於 16-12-1 08:52
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎