用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

論盡家傭 今日: 9|主題: 120556

大家覺得賓賓定印印好d ?

別墅

國民生產總值:733

尤其照顧新生兒

王國熱話

大宅

國民生產總值:1617

個人覺得請工人係講彩數同運氣,無話边個國家既工人好d。

男爵府

國民生產總值:5252

湊初生可能菲衛生意識會好點。不過都會有好清潔的印。所以都係睇彩數

子爵府

國民生產總值:11837

初生我覺得賓好D,比較衛生及醒目D

別墅

國民生產總值:702

我第一個係印印, 本身住係山區, 應該冇乜讀過書, 為人主觀, 唔係有心唔聽你話, 只係佢太主觀, 所以成日唔聽話..做清潔好乾淨, 好勤力,

而家的係菲菲, 讀過大學, 係HK 做過幾年野, 幫左我兩個月, 好醒目, 做野好快手, 舉一反三, 暫時幾聽話, 不過唔係好主動, 叫佢先做..不過都唔會黑面...

我個人認為都係聽采數...有D 人話印印聽話D, 但真係有D 好STUPID...睇下你有冇心機教, 同埋個工人肯唔肯學..

另外, 我覺得要搵D 讀多D 書的, 咁會容易D 明白你對佢的要求...
我個印冇乜讀過書, 做野係好勤力, 但唔會MUTI TASK, 同埋唔會諗點解要咁做, 為做而做...但我個菲菲就明點解要咁做, 有時仲提翻我TIM...

不過都聽有D 菲菲醒目起上來幾麻煩, 睇下你係咩類型僱主, 你性格柔弱D/又有耐生, 我覺得印印好D,,,菲菲始終會比較識得爭取佢地的權益, 真係要惡過佢同埋唔好怕左佢/要比佢知道, 你隨時都可以搵人代替佢...

別墅

國民生產總值:702

同埋我覺得印印會冇咁計較, 我哥個印印, BB 出世後回家的第一個月, BB 夜晚成日喊, 正常印印都經翻房休息, 但BB喊得耐(5MINS), 佢出自動出來幫手..
但我而家的工人係唔會架..

我哥個印印都係讀過大學, 係新加玻做過野, 主動照顧BB, 衛生意識好, 唔計較,但HEA 做家務, 唔鐘意放假.....

所以唔係睇邊個國家, 係聽佢之前有冇續過約, 有僱住同佢續過約, 就衰極有個普, 同埋去過新加玻做過野, 衛生要求接近HK....
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎