用戶登入

找回密碼 | 註冊

寒冷天氣警告現正生效 - 資料由天文台提供紅色火災危險警告現正生效 - 資料由天文台提供
12oC.65%

義工

今日: 1|主題: 13433

坐highchair 食野好扭計冇耐性,可以點做?

別墅

國民生產總值:528

BKXmas勳章

B B 8個月大,中午加固食粥,晚上食糊.每次坐high chair 食唔夠十啖就扭計,扯走口水肩唔肯食,有時tum tum 下再食幾啖,每次餵用30-45 分鐘,餵完個人好exhausted .

珍珠宮

國民生產總值:30918

BKXmas勳章

亞囡都試過唔肯坐,后來我比佢玩玩具先氹得佢掂

侯爵府

國民生產總值:22962

BKXmas勳章

我仔又係咁,好無耐性,坐坐下就企起身要落地玩。出親街食飯仲麻煩,要跟住佢周圍走。

水晶宮

國民生產總值:59283

BKXmas勳章

係咪未餓啊?通常等佢餓餓哋嘅時候先俾佢食

翡翠宮

國民生產總值:75418

BB防敏心得分享勳章 BKXmas勳章

我比個碗同匙羹BB,佢慢慢筆,我就慢慢喂。

大宅

國民生產總值:2038

BKXmas勳章

試下唔同配料, 邊樣會吸引到BB

別墅

BKXmas勳章

haha748494 發表於 16-11-28 13:15
我比個碗同匙羹BB,佢慢慢筆,我就慢慢喂。

意思係另外放少少落碗到等佢自己筆?我果個未識,如果比佢自己筆等於比佢玩下,自己未識食

別墅

BKXmas勳章

Christine_L 發表於 16-11-28 14:19
試下唔同配料, 邊樣會吸引到BB

每日已經不同配料了

侯爵府

國民生產總值:23928

BKXmas勳章

回覆樓主:

我仔都入係咁 唔知幾大先坐定d
仲要只食糊唔食粥

公爵府

國民生產總值:25096

BB防敏心得分享勳章 BKXmas勳章

回覆樓主:

大大下就唔肯坐架

複式洋房

國民生產總值:102

BKXmas勳章

回覆樓主:

我仔仔唔只唔肯坐,最近仲“poo poo poo" 噴埋粥仔出黎,要用玩具引佢先肯停

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎