用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工
九月出世bb現在每日飲幾多奶,一日幾多餐?

洋房

國民生產總值:31

發表於 6 天前 |顯示全部帖子
現在都兩個半月,但我bb現在每餐只飲三安士,一餐人奶一餐奶粉交替,半夜唔比奶都唔會喊,但我有照比多餐,因為我覺得佢飲得好少,計埋夜奶先六餐。所以唔想佢介夜奶住,你們的bb食量如何?

王國熱話
三字歌星名接龍-接任何一字,可同音
A-Z 英文名 順序接
三字接龍 接其中一字 (同音都得)part 2
*** 七色彩虹 *** (同音也可)

複式洋房

國民生產總值:431

發表於 5 天前 |顯示全部帖子
而家仔仔都食得少,每日六餐,人奶 再補60-90ml,但一支奶食好耐,通常分上下半場,休息下再食埋剩低既,如果吾食飽訓吾唸。如果冇餵人奶都是食90ml 到,所以三個鐘未夠就要食,唯有食密d。最衰佢訓覺訓吾唸,一放落床一陣就喊,要抱住訓。晚上就訓到4-6 個:鐘。

洋房

jkcl2013 發表於 16-11-28 17:01
而家仔仔都食得少,每日六餐,人奶 再補60-90ml,但一支奶食好耐,通常分上下半場,休息下再食埋剩低既,如 ...

同我bb一樣,食唔飽就訓唔冧,好易醒,但又唔肯食奶,個樣成日好呆滯咁,搞到我都有點擔心

洋房

國民生產總值:64

我b 1餐飲6安 呢排開始好似唔夠 想加到7安 但睇奶粉罐要4個月先開始7安 依家唯有密啲餵 兩個半鐘至三個鐘一餐
1日6餐 每晚12點訓到9點

大宅

國民生產總值:4946

發表於 4 天前 |顯示全部帖子
watermelon911 發表於 16-11-27 18:06
現在都兩個半月,但我bb現在每餐只飲三安士,一餐人奶一餐奶粉交替,半夜唔比奶都唔會喊,但我有照比多餐, ...
我仔都食得好少, 而家大約一日5餐, 一餐大約130-150ML, 我都好擔心!

大宅

國民生產總值:1796

2015xmas

發表於 前天 17:42 |顯示全部帖子
我仔一日5-6餐,每餐150ml,我都想佢食多啲

複式洋房

國民生產總值:431

發表於 昨天 16:56 |顯示全部帖子
大家的bb幾重呀?我b的2個月健康院磅5.1kg,醫生話比上個月重左1.5kg, 好好丫,佢又冇話佢食得少,反而覺得佢食得多餐,叫我佢吾食吾使度監佢食。我b仔食90 ml 奶食好耐,慢慢嘆,食成半個鐘, 分上下半場,激死!同我大女比,佢細個十分鐘一氣呵成食完支奶,真是差得遠。

洋房

發表於 昨天 19:03 |顯示全部帖子
jkcl2013 發表於 16-12-2 16:56
大家的bb幾重呀?我b的2個月健康院磅5.1kg,醫生話比上個月重左1.5kg, 好好丫,佢又冇話佢食得少,反而覺得 ...

我女出世3.1kg,十日後三個月大,前日磅過5.52kg
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎