用戶登入

找回密碼 | 註冊

寒冷天氣警告現正生效 - 資料由天文台提供紅色火災危險警告現正生效 - 資料由天文台提供
13oC.61%

義工

自由講場 今日: 2834|主題: 943841

跳至
假如幼稚園面試遇見⋯

大宅

國民生產總值:4541

美好大世界2017勳章 2017勳章 BKXmas勳章 ProAbsorb勳章 活躍勳章 認識瑞士牛牛第一回 BK Milk勳章

以前ex或最後沒有走在一起的人,各自帶著小朋友去面試,jm們會點處理?

公爵府

國民生產總值:29250

BKXmas勳章

dirtygal2046 發表於 16-11-27 18:13
以前ex或最後沒有走在一起的人,各自帶著小朋友去面試,jm們會點處理?
...

正面撞到就點個頭
佢見我唔到就閃人

大宅

美好大世界2017勳章 2017勳章 BKXmas勳章 ProAbsorb勳章 活躍勳章 認識瑞士牛牛第一回 BK Milk勳章

在幼稚園等候中,忽然覺得左邊有人偷看

珍珠宮

國民生產總值:37172

BKXmas勳章

dirtygal2046 發表於 16-11-27 18:13
...

有咩要處理呀?見到面咪say hi 囉,想傾咪傾2句囉晤想傾咪hi 完算囉

大宅

國民生產總值:4803

BKXmas勳章

...

吾會去處理、有乜好處理呀?

wcpcelia    發表於 16-11-28 09:12
做人至緊要開開心心 :-D

伯爵府

國民生產總值:15567

好媽媽勳章 BKXmas勳章 2017媽媽節

回覆:假如幼稚園面試遇見⋯

我地會點下頭問候一下,然後已經唔知講咩好........

子爵府

國民生產總值:11618

雞年勳章 2017勳章 BKXmas勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 我的育兒心得勳章 夏天玩到顛 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

微笑點頭已足夠…唔通好似栢豬咁合照再放上社交網咩
凡是發生過的都存在,凡是存在過的都有價值。

大宅

可能仲有點放唔低,其實最怕做埋同學先真

珍珠宮

國民生產總值:30145

BKXmas勳章

dirtygal2046 發表於 16-11-27 19:30
可能仲有點放唔低,其實最怕做埋同學先真

如果你放唔低,哩個係個人問題,問大家反應都幫你唔到。最好都係唔好熟返啦!見到面,點下頭,行開就算,就算小朋友係同學,家長都唔一定要熟啫!

大宅

JoanC 發表於 16-11-27 19:59
如果你放唔低,哩個係個人問題,問大家反應都幫你唔到。最好都係唔好熟返啦!見到面,點下頭,行開就算, ...

收到

大宅

國民生產總值:3918

BKXmas勳章

如果係就好了,哈哈。被佢見到我個女幾可愛

男爵府

國民生產總值:9121

BKXmas勳章

唔憎佢嘅,而佢有認得自己,咁咪say hi.

好憎佢嘅,就當佢透明。

珍珠宮

國民生產總值:48674

BKXmas勳章

對望到咪say 個hi 囉,不過邊到得閒留意其他家長丫

珍珠宮

國民生產總值:41087

雞年勳章 2017勳章 BKXmas勳章 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

回覆樓主:

睇佢唔到
感激遇上你~

大宅

國民生產總值:2886

BKXmas勳章

...

仔都生埋仲有咩尷尬?豁達面對吧!

水晶宮

國民生產總值:67073

開心吸收勳章 雞年勳章 2017勳章 BKXmas勳章 玩具勳章 BK Milk勳章 2017媽媽節 15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

say hi

禁止訪問

國民生產總值:17450

BKXmas勳章

大宅

國民生產總值:4194

BKXmas勳章

我會好大方say hi.
鬼鬼崇崇咪仲衰
會讓他知道我活得很好

大宅

國民生產總值:4098

BKXmas勳章

無咩要處理,人生總有過客,小朋友都已經有,往事同只係曾經一齊嘅人又有咩值得自己去煩惱。點個頭微笑下就算

子爵府

國民生產總值:10036

熱血勳章 畀面勳章 BKXmas勳章

我以為你想講個面試老師係你個EX 添
Life is better when you're laughing!

跳至
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎