用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

自由講場 今日: 498|主題: 870126

我很害怕,我不想死  

複式洋房

國民生產總值:143

http://v.ifeng.com/vblog/others/201602/044f88d1-d862-a31d-5307-c6b8e26fb9d1.shtml

我很害怕,我不想死

最傷心的屠房片段(無任何血腥)

你想知道屠宰場的動物在生命最後一刻,是甚麼感覺嗎?無血腥,請看這個影片。上述的錄影顯示一頭牛正在排隊,但等待的只是死亡。

babymama07    發表於 16-11-28 10:53
wcpcelia    發表於 16-11-28 08:35
SiuBBee    發表於 16-11-27 21:33

男爵府

國民生產總值:5490

男爵府

國民生產總值:8218

我知道牛被屠宰前會流眼淚,一個曾經在屠房做過嘅親戚告訴我,佢只做過兩日頂唔順冇做啦!

子爵府

國民生產總值:13845

少食肉多食素, 對身體好之餘又可減碳排放.

翡翠宮

國民生產總值:95756

醒目開學勳章 大廚勳章

回覆:我很害怕,我不想死

這是自然界法則,食物鍊是一層層的,阿尼陀佛~

大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

複式洋房

回覆樓主:

希望大家可以多吃素小吃肉

男爵府

國民生產總值:5785

遙遙爸爸 發表於 16-11-27 20:20
少食肉多食素, 對身體好之餘又可減碳排放.

水晶宮

國民生產總值:54140

育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 2015xmas

回覆:我很害怕,我不想死

真的要實行多素少肉

琥珀宮

國民生產總值:182954

hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 2015xmas

引用:這是自然界法則,食物鍊是一層層的,阿尼陀

原帖由 大力大力 於 16-11-27 發表
這是自然界法則,食物鍊是一層層的,阿尼陀佛~
君子遠庖廚

複式洋房

國民生產總值:104

水晶宮

國民生產總值:53843

個個轉食素囉

珍珠宮

國民生產總值:31858

子爵府

國民生產總值:10518

回覆樓主:

因為呢個原因我食左蛋奶素一段時間,來緊應該會繼續食,不過出街食午餐真的好難搵野食,人哋台灣素食推廣做得好好多。

水晶宮

國民生產總值:54703

moman1689 發表於 16-11-27 20:16
我知道牛被屠宰前會流眼淚,一個曾經在屠房做過嘅親戚告訴我,佢只做過兩日頂唔順冇做啦!
...

牛會喊,因為知道佢會死

複式洋房

oran04 發表於 16-11-27 20:53
因為呢個原因我食左蛋奶素一段時間,來緊應該會繼續食,不過出街食午餐真的好難搵野食,人哋台灣 ...

我由最初戒吃紅肉,只吃海鮮和雞,慢慢連雞也不吃,到現在已是全素了

muimui313    發表於 16-11-28 11:44

瑪瑙宮

國民生產總值:128938

畀面勳章 2015xmas

回覆:convenient 的帖子

其實動物好有靈性

男爵府

國民生產總值:8926

回覆樓主:

c6 都成日話食物鏈係咁,無必要全素,但我覺得最起碼人到中年後減肉,對自已身體,動物(減少剎生)都好呀。

複式洋房

chowchow2012 發表於 16-11-27 21:13
c6 都成日話食物鏈係咁,無必要全素,但我覺得最起碼人到中年後減肉,對自已身體,動物(減少剎生)都好呀 ...

我自己咁諗...吃素與否是個人選擇,冇得強迫,只係希望多d人可以知道其實有吃素這個選擇,揀自己認為好的

水晶宮

國民生產總值:52586

2015xmas

回覆樓主:

象牙宮

國民生產總值:240069

動物勳章 認識瑞士牛牛第一回 樂桃猴年勳章 我的育兒心得勳章 貓狗褓姆 想生BB熱投 hashtag影視迷勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 2015xmas

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎