用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

論盡家傭 今日: 105|主題: 120554

April Kate covit* Pul** WX3559**(*) 危險人物

大宅

國民生產總值:1568

EC2578*** 此人已被即炒, 揾工中, 各位小心, 想知其惡行可 PM 我。佢係 Dangerous guy

王國熱話
九龍灣德福花園3 房 實用553(冇樓睇)
放租 - 屯門 西鐵 兆康站 村屋 全新 500呎 ...
買樓問題
[放租] 又一居三房, 新裝, 向東南, 光猛清...

大宅

工人揾工中, 小心成為下一個受害者。
千萬不要請這個黑心腸的工人照顧屋企!

伯爵府

國民生產總值:18035

monster_zoo 發表於 16-11-27 20:26
EC2578*** 此人已被即炒, 揾工中, 各位小心, 想知其惡行可 PM 我。佢係 Dangerous guy

...

一定要通知入境處,詳列她的毒害行為,希望日後不批她的工作簽證

彩鑽殿

國民生產總值:801209

動物勳章 ILLUMA Inspired by Nature勳章 活躍勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章

push

大宅

國民生產總值:4517

回覆樓主:

大宅

發表於 7 天前 |顯示全部帖子
我去勞工署簽收晒文件, 勞工署說這裡不受理, 也叫我通知入境署終止工人合約時連同投訴信一齊給officer 希望可以 阻止佢再來港作惡. 我寫了一封投訴信再加 5 頁相片3頁工人寫的copy.

工人仲有一班朋友教路. 她來港真是又食又力.

大宅

國民生產總值:4095

做乜唔響度講?

大宅

怕有agency幫佢

大宅

國民生產總值:3633

發表於 6 天前 |顯示全部帖子
monster_zoo 發表於 16-11-27 20:26

...

想知呀

複式洋房

國民生產總值:370

可以講衰咩呀?疏忽照顧?偷竊?破壞家當?

別墅

國民生產總值:577

回覆 monster_zoo 的帖子

投訴埋比菲津賓領事館就更好。再投訴去诲關說此工人貨不對板(商品說明條例)。再揾律師告佢。。。。條氣順晒╮(╯▽╰)╭

別墅

國民生產總值:577

記得揾晒所有部門都唔好揾勞記,佢地忠旨係服務勞工的,所以先存在!所有人一律受過訓練,對答一至照書讀,答左等如無答。最叻叫僱主和解,叫人工唔洗怕……

大宅

發表於 5 天前 |顯示全部帖子

大宅

發表於 4 天前 |顯示全部帖子

菲領事館會受理嗎? 他們自己友, 只怕倒轉反插我, 到時咪自討苦吃。 但條气真唔順, 投訴左入境處但可唔可以阻止佢再來香港愚弄僱主仍未知。

大宅

佢一舊舊滿晒塞入洗衣機, 根本連蓋都蓋不上, 要用力壓先得,包到咁洗衣機點轉? 咁多衫一機洗晒唔爆炸都偷笑。佢仲話只係 overload 少少, 而且這裡有個籃
先咁重, 我話唔通個籃 3 kg?

大宅

佢係一機洗晒上面 D 衫

子爵府

國民生產總值:10900

monster_zoo 發表於 16-12-3 00:58
佢係一機洗晒上面 D 衫

黐x線! 佢搏炒啫! 應該爆炸爆死佢,保險賠,地球少個人渣

大宅

發表於 3 天前 |顯示全部帖子
Agency 話佢可能會過澳門揾工, 因為佢老公去左澳門賭場做, 唔怪得係度搏炒。

大宅

發表於 7 小時前 |顯示全部帖子
慘慘豬! 小心請到這個黑心工人
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎