用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

湊B百科 今日: 1|主題: 848

6個月bb可以加固兩餐嗎?

民房

國民生產總值:17

發表於 7 天前 |顯示全部帖子
bb6個月,5個月我已經開始加固,宜家已經加到蔬菜類,我可唔可以轉兩餐粥仔或者米糊。因為bb實在唔中意飲奶,每次飲奶都大喊

王國熱話
琴晚簽左紙,個心好痛,好想知大家呢段...
單親基督徒
作為單親媽媽。。。
想搵律師辦離婚

大宅

國民生產總值:1585

米米粒 發表於 16-11-27 21:41
bb6個月,5個月我已經開始加固,宜家已經加到蔬菜類,我可唔可以轉兩餐粥仔或者米糊。因為bb實在唔中意飲奶 ...
有無問健康院呀,6個月應該要去打針。我果時6個月開始食2餐,但姑娘話唔好,2餐bb會吸收唔好,叫我轉返一餐。話9個月先轉2餐。

民房

國民生產總值:17

AAV 發表於 16-11-27 23:21
有無問健康院呀,6個月應該要去打針。我果時6個月開始食2餐,但姑娘話唔好,2餐bb會吸收唔好,叫我轉返一餐 ...

過兩日先去打針呀。但如果問健康院姑娘,我已經遇佐姑娘一定講唔好唔得。因為之前我話5個月加固,已經從頭數到我落腳

大宅

國民生產總值:1585

米米粒 發表於 16-11-27 23:26
過兩日先去打針呀。但如果問健康院姑娘,我已經遇佐姑娘一定講唔好唔得。因為之前我話5個月加固,已 ...
有時d姑娘又真係幾惡,講到你好似好無知又懶咁,我地嚟請教你,你唔洗咁呀?都係ga, 佢地一定依書直說,唔好上身。

你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎