用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

出埠旅行 今日: 6|主題: 117325

[日本] 岡山……

男爵府

國民生產總值:5203

請問若去三日两夜會否太趕?去埋倉敷。謝謝。

王國熱話
何處買老人家紙尿片平?
尋找有牌上門針灸
上門私家看護
長者近來無大便

男爵府

國民生產總值:5792

回覆樓主:

只是市內(如aeon mall、地下街)、後樂園及倉敷(加outlet預一天)係夠

男爵府

hennyyoyo 發表於 16-11-27 23:56
只是市內(如aeon mall、地下街)、後樂園及倉敷(加outlet預一天)係夠

一天可以去晒甘多地方?

寶石宮

國民生產總值:300162

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 2015xmas

你係指搭機直去果到? 係既4日會好啲

岡山城, 後樂園....... 呢到可以碌到大半日
Aeon Mall超大可以行足一日都得, 仲有地下街, 百貨公司
倉敷美觀地區, outlet, 如果自駕既仲可以去 鷲羽山到食lunch, 去採生果........

男爵府

國民生產總值:5792

cheerbearbear 發表於 16-11-28 07:28
一天可以去晒甘多地方?

三日兩夜以上行程,當然四日三夜更鬆動喇

wcpcelia    發表於 16-11-28 11:24

男爵府

hennyyoyo 發表於 16-11-28 09:40
三日兩夜以上行程,當然四日三夜更鬆動喇

男爵府

TMC3012 發表於 16-11-28 09:08
你係指搭機直去果到? 係既4日會好啲

岡山城, 後樂園....... 呢到可以碌到大半日

系大阪入,不是直航。不想星期六在大阪,因酒店貴。寧願去岡山,小人D。酒店又平。甘可能留四日三夜。因凌晨機到,諗緊即日去岡山,定系新大阪住一晚先

大宅

國民生產總值:1515

樓主幾時去?我下年4月都係jetstar大阪入,頭2晚住岡山JR站樓上果間酒店,第一日諗住去完大阪造幣局就用pass搭新幹線去岡山,行Aeon Mall,第二日:岡山城&後樂園&津山櫻花祭(睇夜櫻),第三日可能去倉敷or其他地方(唔會行outlet),跟住會住廣島&小倉(HKE福岡回程)(要視乎櫻花開花預測再改行程)

男爵府

hfl2000 發表於 16-11-28 19:44
樓主幾時去?我下年4月都係jetstar大阪入,頭2晚住岡山JR站樓上果間酒店,第一日諗住去完大阪造幣局就用pas ...

一月中去。你住岡山via inn?我住東橫inn...夠平。via inn你系官網book?初時怕攞住大行李由新大阪去難波好多人,所以諗住系大阪留一晚放低两個大喼,可惜東橫吾keep過夜行李,所以而家應即到就去岡山。初時都諗住去埋廣島但怕太趕。所以大阪入大阪走。你去幾多日?

男爵府

hfl2000 發表於 16-11-28 19:44
樓主幾時去?我下年4月都係jetstar大阪入,頭2晚住岡山JR站樓上果間酒店,第一日諗住去完大阪造幣局就用pas ...

我去九日。四日系岡山,倉敷。大阪去rinku outlet, 高野山,expo city......

大宅

cheerbearbear 發表於 16-11-28 19:52
一月中去。你住岡山via inn?我住東橫inn...夠平。via inn你系官網book?初時怕攞住大行李由新大阪去難波好 ...

係呀,Via Inn,喺日本樂天網訂,18800/2晚,貪佢可以小朋友唔加床就唔駛錢,仲有免費輕食早餐。我去6日5夜,會住2晚廣島,1晚小倉/博多。

大宅

cheerbearbear 發表於 16-11-28 19:55
我去九日。四日系岡山,倉敷。大阪去rinku outlet, 高野山,expo city......

因為我地啱啱今年5月先去完大阪&京都,所以都唔會點停留喺大阪㗎喇,我小朋友鍾意去城堡,唔鍾意去寺廟/古道舊街果d,所以可能會skip咗倉敷

男爵府

hfl2000 發表於 16-11-28 20:04
因為我地啱啱今年5月先去完大阪&京都,所以都唔會點停留喺大阪㗎喇,我小朋友鍾意去城堡,唔鍾意去寺廟/古 ...

倉敷晚上好似好靜,所以我揀住岡山。我系大阪都系住東橫,夠平。

寶石宮

cheerbearbear 發表於 16-11-28 18:06
系大阪入,不是直航。不想星期六在大阪,因酒店貴。寧願去岡山,小人D。酒店又平。甘可能留四日三夜。因凌 ...

咁岡山住平好多, 我上次住東橫inn, 個邊商場+aeon mall真係有排行

落機就去啦, 玩完先返大阪唔駛煩

大宅

cheerbearbear 發表於 16-11-28 20:14
倉敷晚上好似好靜,所以我揀住岡山。我系大阪都系住東橫,夠平。

東橫inn未住過啊,聽講房細床細?老公對酒店都有少少要求,佢唔係咁鍾意酒店個look(大大隻東橫inn字)&床舖款式

男爵府

TMC3012 發表於 16-11-28 21:00
咁岡山住平好多, 我上次住東橫inn, 個邊商場+aeon mall真係有排行

落機就去啦, 玩完先返大阪 ...

岡山shopping我以為得風景……shopping好過大阪?聽你講完,諗緊四日三夜定三日两夜好添因冇諗過系岡山shopping, 以為好似金澤甘靜!

男爵府

你系咪住東口近bic camera果間?

男爵府

我都諗住去左岡山先,然後返大阪。但我想知大阪去岡山多火車嗎?另外我老公成日問,由新大阪搭地鉄去難波,會吾會被當地人unlike……因拐住两個大喼。

男爵府

hfl2000 發表於 16-11-28 21:16
東橫inn未住過啊,聽講房細床細?老公對酒店都有少少要求,佢唔係咁鍾意酒店個look(大大隻東橫inn字)&床舖 ...

budget有限,冇計啦。我先前住過swissotel nankai, dotonbri hotel....cross hotel.今次check d rate 全部過千……太貴啦。

寶石宮

cheerbearbear 發表於 16-11-28 21:40
岡山shopping我以為得風景……shopping好過大阪?聽你講完,諗緊四日三夜定三日两夜好添因冇諗 ...

我以為得outlet, 點知岡山個aeon mall勁大, 最緊要係好就腳 日頭行景點, 跟住就去行商場食dinner, 當然冇大阪咁旺咁啦, 不過我覺得好好行, 好集中
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎