用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

自由講場 今日: 2175|主題: 870179

白事安排 - 直出

大宅

國民生產總值:4138

親戚想用最平, 冇宗教信仰, 最簡單的儀式.

喺BK成日睇到 - 直出 係最平, 其實即係由醫院直出去邊 ? 火葬場 ?

咁其實仲會有啲咩儀式架 ?

麻煩認識者教路, 謝謝!

大宅

國民生產總值:2627

回覆:白事安排 - 直出

你可以問殯儀,2013年約萬二蚊,包棺材同骨灰翕。由醫院去火化場,自己搭車去火化場,會有香比你拜先人。

大宅

國民生產總值:4138

idak 發表於 16-11-27 23:03
你可以問殯儀,2013年約萬二蚊,包棺材同骨灰翕。由醫院去火化場,自己搭車去火化場,會有香比你拜先人。

...
謝謝回覆!

珍珠宮

國民生產總值:44379

回覆樓主:

會係醫院或者殮房進行簡單儀式,跟住就去火葬場,全程兩個鐘左右,費用萬幾蚊,唔包紙扎品,壽衣!有殯儀一條龍服務,咩手續都會幫你處理好!我爸爸係3年前直出既

別墅

國民生產總值:665

Blobfish 發表於 16-11-27 22:57
親戚想用最平, 冇宗教信仰, 最簡單的儀式.

喺BK成日睇到 - 直出 係最平, 其實即係由醫院直出去邊 ? 火葬 ...

可Pm我!希望幫到你。

男爵府

國民生產總值:6534

12000包晒,有壽衣,香,衣紙,e院簡單儀式,跟住去火葬場,再上香,道別儀式
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎