用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

烹飪錦囊 今日: 16|主題: 106847

[湯水] 有無咩蔬菜可以加入肉骨茶?

洋房

國民生產總值:87

發表於 7 天前 |顯示全部帖子
我話聽晚煮肉骨茶,屋企人叫我加的節瓜入去,我覺得怪怪地,請問有無蔬菜可以加入肉骨茶而味道又襯架?

王國熱話
三字歌星名接龍-接任何一字,可同音
A-Z 英文名 順序接
三字接龍 接其中一字 (同音都得)part 2
*** 七色彩虹 *** (同音也可)

大宅

國民生產總值:1666

發表於 7 天前 |顯示全部帖子
冇,唔加菜類,另外烚D菜囉,唔會一齊煮

洋房

發表於 6 天前 |顯示全部帖子
ekgw 發表於 16-11-27 23:47
冇,唔加菜類,另外烚D菜囉,唔會一齊煮

thx ....最後炒左豆苗,無加蔬菜落去肉骨茶度

別墅

國民生產總值:985

發表於 6 天前 |顯示全部帖子
馬來西亞食法-加金菇

khman    發表於 5 天前

侯爵府

國民生產總值:21902

畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

發表於 5 天前 |顯示全部帖子
剩係識加油炸鬼咋....
悲歡離合總無情
一任階前點滴到天明

男爵府

國民生產總值:6676

可以加冬菇

khman    發表於 5 天前

洋房

vondelle 發表於 16-11-29 15:06
可以加冬菇

都好喎

洋房

Meowbb_bb 發表於 16-11-28 23:16
馬來西亞食法-加金菇

金菇都好喎

洋房

catfitfit 發表於 16-11-29 13:28
剩係識加油炸鬼咋....

上網都係話配油炸鬼

男爵府

國民生產總值:6636

我試過加旺菜, 入晒味, 超正! 另加牛丸都正

洋房

ccss115 發表於 16-11-29 20:52
我試過加旺菜, 入晒味, 超正! 另加牛丸都正

下次試下先
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎