興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

由於有急事要放低狗狗一晚,所以喺網上面搵咗位於柴灣嘅寵物酒店 “Dog Cheers” ,雖然佢收 $500/ 晚 比市價貴,但係為咗比狗狗有舒適環境都冇乜所謂,最緊要服務好照顧周到。點知間野問題多多:

1) Check in 既時候,職員完全唔對於程序不熟悉,冇問主人拎任何嘅資料以及要求簽任何文件,亦都冇幫狗狗做身體檢查。畀完錢連單都冇一張!

2)呢間嘢其中一個賣點係24小時有人睇住,主人亦可以透過 IP CAM 隨時可以睇到狗狗嘅情況。 點知喺 IP CAM 之下可以發現佢哋好耐都唔清潔狗狗嘅便便,亦都從來冇清洗過尿報板上面嗰塊網,證明佢哋其實真係好少去睇啲狗,純綷放佢入房就唔理。

3)去接狗狗嘅時候見到塊板極度污糟 (好多便便漬),我問佢哋係唔係唔會洗,佢就話”啱啱”諗住洗。之後我問佢係唔係其實兩日先洗一次,因為我係 CAM 見從來冇清洗過,職員就一句都冇答就行開左。

4)當我哋去接番佢嘅時候發現佢嘅水兜(個水兜已經比一般嘅大好多)完全乾曬,當我問個職員嘅時候佢竟然話狗狗只係”啱啱”飲曬,就算狗狗真係啱啱飲曬唔通真係要一滴都冇先至加水!?

總括嚟講, 呢間嘢設備ok,但係服務差,職員完全冇經驗,冇程序,多藉口,唔細心 ,絕無下次,希望各位如有需要選擇狗酒店必需要考慮清楚 !

大宅

seaaa 發表於 16-11-28 00:11
由於有急事要放低狗狗一晚,所以喺網上面搵咗位於柴灣嘅寵物酒店 “Dog Cheers” ,雖然佢收 $500/ 晚 比市 ...

近那襄,因我都住柴灣,以防中招

男爵府

Thank you for sharing!

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

複式洋房

63110293 發表於 16-11-28 11:41
近那襄,因我都住柴灣,以防中招

嗯嗯,住寵物酒店前真係要做足 research

大宅

seaaa 發表於 16-11-28 22:00
嗯嗯,住寵物酒店前真係要做足 research

可話我知邊間,我怕我中招呀

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

回覆:seaaa 的帖子

Up

JD930    發表於 18-11-20 10:21

大宅

係咪近地鐵站,工廠區上樓嗰間?

複式洋房

回覆 Carriefong 的帖子

係呀 無錯

禁止訪問

大宅

嗰間野超嘈。。我以為有人打狗,D狗成日都吠

複式洋房

要做足research

民房

呢D野真係要做足準備!之前見過有D又dirty 又打狗。。而家有D上門hm sit既都ok,係番自己屋企最安心

複式洋房

呢間我去過~~

純粹講自己嘅經驗啦!因為我都去過2,3次狗酒店,自己最鍾意係呢間~

我大約2016年尾去的!so far反而覺得店員好nice好周到,我係最欣賞佢有24小時照顧的服務,又有cam睇,放心好多!我同店主本人會好頻密whatspp溝通,我問咩佢都回覆得好快~我自己又好滿意喎~~

大宅

seaaa 發表於 16-11-28 00:11
由於有急事要放低狗狗一晚,所以喺網上面搵咗位於柴灣嘅寵物酒店 “Dog Cheers” ,雖然佢收 $500/ 晚 比市 ...

冇水一定五得,比我一定駡爆佢!

男爵府

Thanks for sharing !!!

複式洋房

回覆樓主

間野咩都話「岩岩」,有冇咁橋?!
不過24小時有人睇既寵物酒店多唔多呢?

首頁

尾頁

跳至