用戶登入

找回密碼 | 註冊

義工

中國媽媽會 今日: 0|主題: 769

迦南幼稚園(沙頭角分校)

複式洋房

國民生產總值:303

BKXmas勳章

請問有讀過這間的嗎?小女有offer,但看評價似乎一般般?如果有用家,希望能分享下,多謝!!

王國熱話
個人常用金句
想落雨,快d收衫
希望下屆政府認真考慮,是否要撤回樓市...
c6 指定餸,是日$30

複式洋房

國民生產總值:163

BKXmas勳章

我都想知道呢間分校好唔好啊,有冇爸爸媽媽知道既分享下

大宅

國民生產總值:1398

畀面勳章 BKXmas勳章

我細過都係讀呢間,今年我大仔會讀
當然呢間分校唔及出面既迦南出名
但interview個陣我覺得幾好,感覺上happy school
等小朋友自由發揮

複式洋房

BKXmas勳章

kaki0901 發表於 17-3-4 23:39
我細過都係讀呢間,今年我大仔會讀
當然呢間分校唔及出面既迦南出名
但interview個陣我覺得幾好,感覺上hap ...

反而我有顧慮就係因為in嗰時覺得安排唔太好,比較亂,而且老師唔識變通,好似只會死按流程走而唔會因應小朋友情況來作有效引導。

不過就夠近,所以我諗都會係最佳選擇,對於小朋友同大人來講⋯⋯住沙頭角除左迦南,其他真係好唔方便

大宅

國民生產總值:1398

畀面勳章 BKXmas勳章

我既原因一黎我湊2個,細既到時一歲,帶埋大仔返學就易D

複式洋房

國民生產總值:171

BKXmas勳章

我細個讀過一個學期,無可否認住沙頭角讀呢間係夠近,但係的確不及出面嘅珈南,而且依家沙頭角珈南好多雙非。

複式洋房

BKXmas勳章

maggioma 發表於 17-3-7 19:08
我細個讀過一個學期,無可否認住沙頭角讀呢間係夠近,但係的確不及出面嘅珈南,而且依家沙頭角珈南好多雙非 ...

唉,就係見到in個日好多都係講普通話,唔係歧視因為我都係大陸人,但我想小朋友學好母語,需要一個良好嘅環境,包括學校內包括同學仔課餘一齊玩嘅時候。但係,我發覺住沙頭角真係無得揀

而家個女跨境讀N,辛苦到嘔,好彩試左N先,如果無試過真係唔知原來跨境係行唔通的
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎