跳至

首頁

尾頁

別墅

請問有讀過這間的嗎?小女有offer,但看評價似乎一般般?如果有用家,希望能分享下,多謝!!

複式洋房

我都想知道呢間分校好唔好啊,有冇爸爸媽媽知道既分享下

男爵府

2018復活節勳章 BB防敏心得分享勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我細過都係讀呢間,今年我大仔會讀
當然呢間分校唔及出面既迦南出名
但interview個陣我覺得幾好,感覺上happy school
等小朋友自由發揮

別墅

kaki0901 發表於 17-3-4 23:39
我細過都係讀呢間,今年我大仔會讀
當然呢間分校唔及出面既迦南出名
但interview個陣我覺得幾好,感覺上hap ...

反而我有顧慮就係因為in嗰時覺得安排唔太好,比較亂,而且老師唔識變通,好似只會死按流程走而唔會因應小朋友情況來作有效引導。

不過就夠近,所以我諗都會係最佳選擇,對於小朋友同大人來講⋯⋯住沙頭角除左迦南,其他真係好唔方便

男爵府

2018復活節勳章 BB防敏心得分享勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我既原因一黎我湊2個,細既到時一歲,帶埋大仔返學就易D

別墅

我細個讀過一個學期,無可否認住沙頭角讀呢間係夠近,但係的確不及出面嘅珈南,而且依家沙頭角珈南好多雙非。

別墅

maggioma 發表於 17-3-7 19:08
我細個讀過一個學期,無可否認住沙頭角讀呢間係夠近,但係的確不及出面嘅珈南,而且依家沙頭角珈南好多雙非 ...

唉,就係見到in個日好多都係講普通話,唔係歧視因為我都係大陸人,但我想小朋友學好母語,需要一個良好嘅環境,包括學校內包括同學仔課餘一齊玩嘅時候。但係,我發覺住沙頭角真係無得揀

而家個女跨境讀N,辛苦到嘔,好彩試左N先,如果無試過真係唔知原來跨境係行唔通的

首頁

尾頁

跳至