用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

自由講場 今日: 5926|主題: 869734

暖爐/暖風機選擇

洋房

國民生產總值:65

最近想買部暖爐/暖風機,考慮緊:

1. 陶瓷暖風機
2. 充油式暖爐

暖風機細D同平D,但又怕要近距離對住黎吹先暖,不過近距離吹又怕乾燥。
D人話充油式暖爐範圍大D,但唔知有幾大,同埋係咪會o徙電D?

另外,牌子方面,見大牌子主要係惠而浦同De'Longhi,唔知邊個會好D?

謝謝!

男爵府

國民生產總值:6773

最關心BB問題熱投勳章

我用盡各種暖爐、暖風機,因為我好怕凍

最好用係陶瓷暖風機

洋房

bufferzone 發表於 16-11-28 00:56
我用盡各種暖爐、暖風機,因為我好怕凍

最好用係陶瓷暖風機
哈~係邊方面好用?

男爵府

國民生產總值:8560

kenyu930 發表於 16-11-28 00:50
最近想買部暖爐/暖風機,考慮緊:

1. 陶瓷暖風機

暖風機chur電d咖

男爵府

國民生產總值:6773

最關心BB問題熱投勳章

kenyu930 發表於 16-11-29 17:23
哈~係邊方面好用?

即暖,高效能

男爵府

國民生產總值:6210

有無小朋友?如果有,就避免用陶瓷,因為辣到會起水泡的。
我買左stadler form,出風位唔辣手,不過貴一倍,但好暖。

大宅

國民生產總值:1851

回覆樓主:

我用過咁多暖風機/油爐, 最c服就係威馬牌, 有得入水果部暖風機, 唔燥熱, 全屋係温暖!

介紹左幾個朋友, 都話好正

男爵府

國民生產總值:6254

yucl_hk 發表於 16-11-29 20:10
我用過咁多暖風機/油爐, 最c服就係威馬牌, 有得入水果部暖風機, 唔燥熱, 全屋係温暖!

介紹左幾個朋友, 都 ...

屋企有小朋友啱唔啱用?

大宅

國民生產總值:4426

麻煩可否pm威瑪型號及係邊度買給我,我都想買。唔該晒。

大宅

DAVID1965 發表於 16-11-29 21:46
麻煩可否pm威瑪型號及係邊度買給我,我都想買。唔該晒。

淨係知依個樣.
出暖風位普通熱
但出蒸氣位會好熱, 小朋友掂到都傷

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

洋房

小華子 發表於 16-11-29 20:00
有無小朋友?如果有,就避免用陶瓷,因為辣到會起水泡的。
我買左stadler form,出風位唔辣手,不過貴一倍 ...
屋企無小朋友~竟然係咁,我仲諗住陶瓷暖風機會無咁辣
充油式個種睇落就好似好易hi到D葉,好易辣親咁

大宅

國民生產總值:4426

yucl_hk 發表於 16-11-29 23:04
淨係知依個樣.
出暖風位普通熱

唔該晒你,謝謝。

大宅

國民生產總值:1964

發表於 7 天前 |顯示全部帖子
yucl_hk 發表於 16-11-29 23:04
淨係知依個樣.
出暖風位普通熱

蒸氣會弄到地板一地水嗎?

大宅

chigiwing 發表於 16-12-1 01:21
蒸氣會弄到地板一地水嗎?

地,牆,傢私唔會有水

男爵府

國民生產總值:5171

電費貴唔貴?

洋房

國民生產總值:70

發表於 6 天前 |顯示全部帖子
其實睇你想放係邊度用,我屋企就用惠而浦嘅陶瓷暖風機,放係房用都好快暖哂成間房,若果你屋企有小朋友,充油式好似安全D

男爵府

國民生產總值:5368

回覆樓主:

想成屋暖?用變頻冷暖氣機最好,又快又暖。

洋房

CLAMAN 發表於 16-12-2 10:43
其實睇你想放係邊度用,我屋企就用惠而浦嘅陶瓷暖風機,放係房用都好快暖哂成間房,若果你屋企有小朋友,充 ...
我屋企無小朋友的
竟然係咁,我見充油式D葉反而感覺好易辣親咁

珍珠宮

國民生產總值:40274

叻叻勳章 畀面勳章

dyson冷暖
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎