用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

網購天地 今日: 306|主題: 57050

[淘寶] 用開淘寶直送既JM

子爵府

國民生產總值:12741

BK Milk勳章 畀面勳章 2015xmas

用開淘寶直送既JM, 如果由收齊貸合併到香港郵局自取, 需時幾耐先有通知可取貨?

王國熱話
bb係咪可以食洋蔥?
仔仔8個月喇,超為食!加固分享!
白汁洋蔥栗米三文魚字母粉
免治牛肉,免治豬肉,13個月的bb吃,d肉質...

複式洋房

國民生產總值:291

好難講,正常快就兩三日。試過星期一出,星期三攞,星期四五出就星期一攞。
唔係假期,唔係旺日咪正常囉!

伯爵府

國民生產總值:16488

係咪冇咗直送呀?我搵唔到嘅?

大宅

國民生產總值:2133

回覆樓主:

淘寶直送依家可以郵局取

子爵府

回覆 peppamo 的帖子

http://taobaolifeblog.blogspot.hk/2016/01/2016.html
我係睇以上條LINK裡面教可以郵局取, 我屋企可以行到去郵局, 加上今次呢批比較輕, 6單加埋都係15人仔運費, 所以先試郵局取, 之前試過公司收, 冇收$30附加費, 唔知而家仲係唔係工商地區都唔收。

公爵府

國民生產總值:29799

回覆:用開淘寶直送既JM

我今個月用過一次淘寶直送上門,10號定貨20號通知我係深圳轉香港,25號先到!唯有話雙11所以咁耐先收到囉。。

子爵府

回覆 SARIDON 的帖子

thx! so long....擔心中, 希望今次唔好耐啦, 小朋友d玩衫公仔心急想玩

男爵府

國民生產總值:6353

畀面勳章 貓狗褓姆 2016夢想成真

anita_yps 發表於 16-11-28 22:59

http://taobaolifeblog.blogspot.hk/2016/01/2016.html
我岩岩收左直送件送公司都冇收30蚊附加費

大宅

國民生產總值:2048

anita_yps 發表於 16-11-28 22:59

請問淘寶直送的運費是否下单時便會自動顯示到香港的運费?

複式洋房

Hi1029 發表於 16-11-30 02:10
請問淘寶直送的運費是否下单時便會自動顯示到香港的運费?
是的。

別墅

國民生產總值:553

回覆樓主:

超過5Kg可以自提嗎?如果地址寫左住宅可吾可以叫佢送去poat office?

子爵府

今日CHECK左6件有4件已入庫, 仲有2件派發中, 希望今個星期內到香港

子爵府

回覆 famhappy 的帖子

不過而家公司唔俾收私人淘寶件, 因為孚幾個同事太瘋狂了, 成日買左極大箱, 放晒係mailing room, 攪到冇地方放公司件, boss好嬲, 所以

男爵府

國民生產總值:6353

畀面勳章 貓狗褓姆 2016夢想成真

anita_yps 發表於 16-11-30 14:43
回覆 famhappy 的帖子

不過而家公司唔俾收私人淘寶件, 因為孚幾個同事太瘋狂了, 成日買左極大箱, 放晒係ma ...
其實其他同事都應該要自律下...有時咪咁樣累街坊囉.. 所以我公司係要自己同事出去收件拎返埋位!!

複式洋房

Sobored 發表於 16-11-30 14:32
超過5Kg可以自提嗎?如果地址寫左住宅可吾可以叫佢送去poat office?
超過5KG唔可以。只送下單地址,冇得改。

伯爵府

又想問,如果好重,但一早比個郵費係好平。佢會唔會拒收或另收費?

例如:我件貨大約20KG ,但佢收我40左右

複式洋房

Mrs周 發表於 16-11-30 20:34
又想問,如果好重,但一早比個郵費係好平。佢會唔會拒收或另收費?

例如:我件貨大約20KG ,但佢收我40左右 ...
以我用過嘅經驗,啲貨輕咗運費收多咗唔會俾返你,重咗亦唔會收返你錢。收多咗肯定唔會俾返你,咁重量相差太多太離譜佢收少咗會唔會收返你錢就唔知啦,未試過。

伯爵府

ty1115 發表於 16-12-1 00:22
以我用過嘅經驗,啲貨輕咗運費收多咗唔會俾返你,重咗亦唔會收返你錢。收多咗肯定唔會俾返你,咁重量相差太 ...

唔該晒你
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎