用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

出埠旅行 今日: 97|主題: 117523

[日本] 札幌去關西轉機返香港,能在關西免稅店買嘢嗎?

大宅

國民生產總值:1524

我未試過轉機,這次札幌返香港會經關西轉機,想問在關西等果程能否在關西機場免稅店買到嘢?

王國熱話
要來了....始終要來
8號風球99話要飲茶
其實係咪真係所有99都好難頂?
請教

寶石宮

國民生產總值:300264

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 2015xmas

梗係得啦

水晶宮

國民生產總值:60862

大廚勳章

你有時間,又吾爆手提。。。無問題
喇麼撻沙 啪卡挖多
阿喇克多 沈瑪 沈潑躂沙
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

大宅

國民生產總值:1380

jcball 發表於 16-11-28 06:01
我未試過轉機,這次札幌返香港會經關西轉機,想問在關西等果程能否在關西機場免稅店買到嘢
札幌 -- 關西, 係內陸機, 冇出過境, 所以根本冇免稅店, 店舗賣的只是普通連稅商品

關西落機之後 -- 去國際航班位置搞出境, 之後才是免䅋商品銷售範圍, 手提行李未超重、未超 Size, 當然可以買.
( 廉航會執得好緊, 但傳統航空的話, 不太過份的超重, 超 Size, 唔會理你, 航空公司同免稅商店, 大家識做, 玩俾面派對的 ).

明白 ?

大宅

TopKind 發表於 16-11-28 13:57
札幌 -- 關西, 係內陸機, 冇出過境, 所以根本冇免稅店, 店舗賣的只是普通連稅商品

關西落機之後 -- 去國際 ...

應該明,我回程內陸機坐JAL札幌到關西,跟住在國內線入境,我坐CX回港,再到國際線出境,入到去就買嘢

大宅

國民生產總值:1380

jcball 發表於 16-11-28 14:32
應該明,我回程內陸機坐JAL札幌到關西,跟住在國內線入境,我坐CX回港,再到國際線出境,入到去就買...
國內線冇 ''入境'' 呢樣野, 只有落機、拿行李、拍拍屁股走人 ...

大宅

TopKind 發表於 16-11-28 14:39
國內線冇 ''入境'' 呢樣野, 只有落機、拿行李、拍拍屁股走人 ...

你咁講我明晒,唔該晒你,幫我好多hehe
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎