用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

今日: 45|主題: 23585

如何替初生嬰兒轉奶粉

別墅

國民生產總值:557

發表於 6 天前 |顯示全部帖子
因為阿囡有腸絞痛,想幫佢轉低敏奶粉,想問轉奶粉應該點做?

公爵府

國民生產總值:28762

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

腸胶痛應該有風,幫bb用油按肚

別墅

安室だがな 發表於 16-11-28 08:38
腸胶痛應該有風,幫bb用油按肚

係唔係用生油?

公爵府

wwttjp 發表於 16-11-28 09:43
係唔係用生油?

係呀

公爵府

已經餵奶換片都喊我都會用油初慶佢按肚

別墅

安室だがな 發表於 16-11-28 10:09
已經餵奶換片都喊我都會用油初慶佢按肚

之前試過用baby oil幫佢按摩,但搞到佢個肚有啲紅點⋯⋯

水晶宮

國民生產總值:54754

轉奶粉都係一餐餐咁轉,唔好溝奶粉

別墅

dinosaurmum 發表於 16-11-28 10:55
轉奶粉都係一餐餐咁轉,唔好溝奶粉

即係每日其中一餐轉用新奶粉?有無話早定晚?

別墅

國民生產總值:726

腸絞痛喺有風,解決肚風問題先啦

別墅

ChaChaLaLA 發表於 16-11-28 11:47
腸絞痛喺有風,解決肚風問題先啦

碌雞蛋用、油搓肚都試過喇,仲有咩方法?

子爵府

國民生產總值:11973

wwttjp 發表於 16-11-28 11:43
應該中午個餐開始, 方便觀察佢反應

侯爵府

國民生產總值:23925

有肚風,,用baby oil幫BB搓下肚仔

水晶宮

國民生產總值:54754

發表於 5 天前 |顯示全部帖子
wwttjp 發表於 16-11-28 11:43

一般我會揀中午果餐開始幫佢轉嘅

別墅

國民生產總值:543

wwttjp 發表於 16-11-28 16:14
碌雞蛋用、油搓肚都試過喇,仲有咩方法?
邊個話你知係腸絞痛?

水晶宮

國民生產總值:61504

肚唔舒服,平時可以試下用掌心順時針幫BB搓肚仔。我囝囝轉奶粉就直接轉喇。

洋房

國民生產總值:47

發表於 4 天前 |顯示全部帖子

回覆樓主:

我仔仔又係腸胶痛,你幫佢轉咩奶粉呀?

複式洋房

國民生產總值:262

如果轉奶粉要慢慢,唔可以心急..個陣我幫我仔轉S26,都用左3星期

複式洋房

國民生產總值:346

回覆:如何替初生嬰兒轉奶粉

試過哂都唔得可能真係要轉奶粉,不過問下醫生先,醫生多數建議轉低敏能恩

你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎