用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

自由講場 今日: 3691|主題: 870070

浴缸定企缸?  

侯爵府

國民生產總值:23281

樂桃猴年勳章 hashtag影視迷勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

本來想整企缸,旁邊多個位可放污衣籃,吸塵機。 但屋企人力陳企缸不善之處,如較易會從地磚漏水,每人沖涼後要擦浴屏,浴屏易有水漬; 浴缸更可以用嚟洗下衫; 只想洗頭,唔想沖涼又得。

企缸除咗慳到dd位,又可減少"攬"入浴缸而kick倒的危險。

如果放到小浴缸,係咪改番浴缸好d呢?

水晶宮

國民生產總值:69042

回覆:浴缸定企缸?

我中意企缸,浴缸對我黎講冇乜用,又唔會浸浴,洗衫會用個盆洗,同埋企缸都可以就咁洗頭呀

我係用浴簾,之前用浴屏真係污糟,太懶抹,用左浴簾就好好

水晶宮

國民生產總值:52584

2015xmas

回覆樓主:

我以前用企缸,依家用浴缸。

我覺得企缸易清潔,去水又快。

浴缸清潔好麻煩,D泡成日積埋一邊好難沖洗,跟住又起積。又要洗浴簾,唯一好處係可以浸浴。

子爵府

國民生產總值:12471

用浴缸洗完衫, 腰骨都伸唔直

子爵府

國民生產總值:13563

回覆 李豆豆 的帖子

講得啱.
洗浴缸都好攞命架,
叫堅持要用洗浴嘅人付責洗浴缸囉.
我反而想問用磚砌缸好唔好呢?
我都諗住用浴簾,
我老公又係話肉酸喎.
我話咁你以後晚晚付責洗浴屏囉.

男爵府

國民生產總值:8064

回覆:ChloeMa 的帖子

企。

水晶宮

國民生產總值:56334

回覆樓主:

浴缸洗衫咪要好多水囉

我兩樣都用過,我會選企,浴缸有幾何浸?

男爵府

國民生產總值:6747

回覆樓主:

屋企有無老人家,有的話就企缸

珍珠宮

國民生產總值:37008

醒目開學勳章 環保接龍勳章 2016夢想成真

回覆樓主:

如果屋企有長輩住,一定係企缸
因為年紀大左(70歲打後)上落浴缸係非常危險既事

anna59    發表於 16-11-28 22:39
wendylau1988    發表於 16-11-28 09:49

伯爵府

國民生產總值:15505

畀面勳章 BK Milk勳章 2015xmas

ChloeMa 發表於 16-11-28 07:48
本來想整企缸,旁邊多個位可放污衣籃,吸塵機。 但屋企人力陳企缸不善之處,如較易會從地磚漏水,每人沖涼 ...

如果有機會會浸浴既話。企缸不能變浴缸,掉反轉就ok。

水晶宮

國民生產總值:52133

2015xmas

以前用浴缸一次都冇浸過, 而家用企缸, 成日腰酸背痛想浸下都唔得

琥珀宮

國民生產總值:183343

最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 玩具勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 2015xmas

我住外國,兩款都有,但我鍾意企缸,基本好少浸浴

別墅

國民生產總值:801

有小朋友最好有浴缸, 沖涼玩水都方便D.

大宅

國民生產總值:3867

我得企缸,但最近淘左個盤解決晒阿女玩水同浸浴既問題,不過唔平。
堅持到底, 就是勝利!

別墅

國民生產總值:659

ix54037 發表於 16-11-28 09:02
有小朋友最好有浴缸, 沖涼玩水都方便D.

非常贊成!
利申:企、浴缸都用過,現在浴缸

彩鑽殿

國民生產總值:802272

動物勳章 ILLUMA Inspired by Nature勳章 活躍勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章

中意企缸

珍珠宮

國民生產總值:36514

回覆樓主:

企。
唔like 浸。

侯爵府

國民生產總值:20712

環保接龍勳章

本來想整企缸,旁邊多個位可放污衣籃,吸塵機。 但屋企人力陳企缸不善之處,如較易會從地磚漏水,每人沖涼 ...

以前間屋用浴缸,現在用企缸,冇裝浴屏,用浴簾,除左清潔方便之外,最大分别係同bb沖涼,用企缸方便好多。

就算宜家小朋友大左,佢地沖涼都安全好多,企缸唔駛㩜出㩜入咁危險。

教養孩童,使他走當行的道, 就是到老, 他也不偏離!

男爵府

國民生產總值:6884

買活動式浴缸就可以

大宅

國民生產總值:2823

一定企缸好,怕漏水可以叫cfu地台整高2-3吋,洗浴屏點都容易過洗成個浴缸,又乾淨企理
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎