用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

自由講場 今日: 419|主題: 870124

其實有左bb可唔可以做帶氧運動?

伯爵府

國民生產總值:18130

例如剛有至3個月俗稱未穩既階段,可不可以做類似踏步機之類既運動?
利申,我未有,但黎緊可能不設防,但又因為体重責界想keep運動,飲食亦會盡量清減!

男爵府

國民生產總值:8066

回覆:ahpoo 的帖子

人人体質不同。
但有健身教練教到放產假前。

珍珠宮

國民生產總值:33961

畀面勳章 hashtag影視迷勳章 2015xmas

ahpoo 發表於 16-11-28 08:01
例如剛有至3個月俗稱未穩既階段,可不可以做類似踏步機之類既運動?
利申,我未有,但黎緊可能不設防,但又 ...

個個人體質唔同,生活習性唔同.....
我..... 懷孕前,每日都游2、3個鐘水,初懷孕到孕期中都有keep住游,本來冬天游室外暖水,因為懷孕後嘅冬天轉室內暖水!游到32週!

侯爵府

國民生產總值:20936

BK Milk勳章 畀面勳章

回覆樓主:

個人建議3個月前唔好做運動住。到5個月時可以慢跑同游水

我第一胎時5個月開始游水游到9個月

大宅

國民生產總值:1782

回覆樓主:

好睇個人習慣 我平時打開羽毛球 而家有左就冇打 但我都有去遊水 唔遊都水中行下 同埋晚飯後30-60分鐘散步

最好穩定左先做 一d輕鬆運動

其實如果平時冇做開運動keep
你有左時更加唔會想做運動

侯爵府

國民生產總值:20052

畀面勳章

回覆樓主:

果陣教我跳健康舞個導師,大住個肚照同我地跳。

wcpcelia    發表於 16-11-30 14:55

水晶宮

國民生產總值:56339

回覆樓主:

有冇做開運動

我睇過單外國新聞,個女人做開健身,大隻過鄭秀文果種,有左都照做健身,唔係輕鬆果種,到佢生果時,醫生話bb比佢肌肉包實晒唔可以順產要開刀

cutiemapa    發表於 16-11-29 22:24
sfuhsg    發表於 16-11-28 10:21

子爵府

國民生產總值:11843

回覆:其實有左bb可唔可以做帶氧運動?

好general嘅講法係大概4-7個幾月,經醫生同意可以做。但個個都唔同喎,我生拉女時,跳舞到8個月,我教練,教到生個日

為了二小豬三小豬做了全職奴婢;好彩大豬生生性性^^

子爵府

國民生產總值:14018

回覆樓主:

其實睇你本身有冇做開運動,我20w 都仲有踩單車,20w+ 仲有行山

珊瑚宮

國民生產總值:112272

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋

我可以

大宅

國民生產總值:3339

我過左3個月一路有做 5個月到9個月都游水

伯爵府

珠豬媽 發表於 16-11-28 11:59
好general嘅講法係大概4-7個幾月,經醫生同意可以做。但個個都唔同喎,我生拉女時,跳舞到8個月,我教練, ...

好勁啊

伯爵府

工程進行中 發表於 16-11-28 08:43
好睇個人習慣 我平時打開羽毛球 而家有左就冇打 但我都有去遊水 唔遊都水中行下 同埋晚飯後30-60分鐘散步

...

其實係咪懷孕同減磅好難同時進行呢?其實懷孕時介去垃圾食物加上輕量運動,分分鐘會比孕前瘦?

伯爵府

docomo 發表於 16-11-28 08:55
果陣教我跳健康舞個導師,大住個肚照同我地跳。

我都有聽過d人話胎兒有胎水保護,其實好安全的。。。

侯爵府

國民生產總值:23283

樂桃猴年勳章 hashtag影視迷勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

產前運動係帶氧運動

伯爵府

fuhk 發表於 16-11-28 08:39

即係等個胎痴實d先郁動

伯爵府

ChloeMa 發表於 16-11-28 17:50
產前運動係帶氧運動

我最擔心就係剛著床胎兒會唔會因為媽媽運動動作大或用力而甩左岀黎,著床失敗

大宅

國民生產總值:1782

ahpoo 發表於 16-11-28 17:49
其實係咪懷孕同減磅好難同時進行呢?其實懷孕時介去垃圾食物加上輕量運動,分分鐘會比孕前瘦?
...
其實....懷孕 唔應該諗住減磅吧....?
最緊要BB 健康
適量運動+健康飲食

其他野..... 等生完先努力啦

雖然我有做運動 ,亦冇乜食垃圾食物...但我都中左糖尿
要跟營養師指示食野
基本上 我NOW 好似食緊減肥餐一樣

另外.... 與其擔心 有bb時會肥好多 不如你NOW就開始 運動+健康飲食
對於成孕有幫助
而且人健康D... 卵子都靚D la~~

子爵府

國民生產總值:10906

引用:個人建議3個月前唔好做運動住。到5個月時可

原帖由 fuhk 於 16-11-28 發表

一樣!

侯爵府

國民生產總值:20936

BK Milk勳章 畀面勳章

ahpoo 發表於 16-11-28 17:51
即係等個胎痴實d先郁動

yes.所以要到穩定期5個月先開始
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎