自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

2024年龍年勳章

我啲公司同事好中意返工時間塞住對耳仔聽歌,本身唔影響到我都冇咩問題。但問題係佢地開到好大聲,隔住個headphone都聽到。
我覺得好煩,奈何老細話佢地做到野交到野就得。有時煩到我想自己都塞住耳仔聽歌算,但又唔想由朝到黑都聽歌

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

公司長備耳塞

用戶要求終止服務

公爵府

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 畀面勳章

我諗我會直接同佢講,
好聲好氣問佢可唔可以細聲少少,
佢應該唔會嬲卦?

花花真美好!

水晶宮

回覆樓主:

同佢講佢個headphone漏聲唔靚,要換其它會聽歌更靚

esmehouse    發表於 16-11-28 12:16
小小蕃茄    發表於 16-11-28 11:34
wcpcelia    發表於 16-11-28 11:16

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

其實又唔係話唔比佢聽,只係叫佢細聲d應該無問題

水晶宮

你同事用耳塞都好。我同事開speaker 開到好似演唱會咁。但耐何佢身居要職,我們咁怒不敢言

珍珠宮

kakaww 發表於 16-11-28 09:43
我啲公司同事好中意返工時間塞住對耳仔聽歌,本身唔影響到我都冇咩問題。但問題係佢地開到好大聲,隔住個he ...

點解你同老細反影映都唔同同事反映?
我估同事未必知漏聲?

如果係傾過佢唔做,你同老細傾都合情合理
如果一野就bypass同同事溝通
1.你唔小心擺左果位同事上枱
2.表現唔出你解決問題嘅能力,反而未喺盡全力解決下帶左問題俾老細

(文字上睇唔出你反映過,如果我誤會左請指正)

珍珠宮

wyeth冷知識勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我果個同事, 老細一啲公司佢就開始speaker聽音樂(無用headphone架), 搞到我成日都聽到好似C唔斷氣啲鋼琴聲, 我有一日終於忍唔住問佢: 你係唔係聽緊音樂? 我以為自己思覺失調, 成日都聽到叮叮聲. 不如你用headsphone聽啦! (我啲語氣係客氣啲, 但全公司都聽到我講啲野)

珍珠宮

子爵府

熱血勳章 畀面勳章

我有個同事都係...佢直情係耳塞都唔用, 開住黎聽 (未必係歌, 有時係聽新聞電台之類)..
之前有個同事話過佢 (A同事), 之後就次次A同事係公司時, 佢就用earphone, 其餘時間佢就就咁聽..
好反感, 但我又唔好意思開聲過佢.

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

gloriatutor 發表於 16-11-28 11:59
我有個同事都係...佢直情係耳塞都唔用, 開住黎聽 (未必係歌, 有時係聽新聞電台之類)..
之前有個同事話過佢 ...

我地試過同HR講,叫HR出手

子爵府

終極熊貓 發表於 16-11-28 11:27
點解你同老細反影映都唔同同事反映?
我估同事未必知漏聲?

正解,我也奇怪樓主連這些咁芝麻緑豆的事都跟老闆反映﹖而唔去跟當事人溝通﹖如果我是你老闆,我第一感覺是你這個人很喜歡般弄是非+人緣極差+沒有解決問題的能力

caca8j    發表於 16-11-28 12:20

大宅

2024年龍年勳章

Charlotte_mom 發表於 16-11-28 12:04

我老細就係HR啦

大宅

2024年龍年勳章

leungszeon 發表於 16-11-28 12:08
正解,我也奇怪樓主連這些咁芝麻緑豆的事都跟老闆反映﹖而唔去跟當事人溝通﹖如果我是你老闆,我第一感覺 ...

因為我老細就係HR(係team head,唔係公司老細),老細approve我先可以action,只叫一個閂細聲或唔好聽,嗰個人一定會話其他人都係咁。

子爵府

熱血勳章 畀面勳章

Charlotte_mom 發表於 16-11-28 12:04
我地D HR唔係係我果個office....我地office冇HR冇admin...
所以同HR講好似有D太誇張..HR又見唔到發生咩事...唔知咩情況...
所以有時佢開住聽時, 我就帶earphone...

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

引用:同佢講佢個headphone漏聲唔靚,要換其它會

原帖由 spikenard 於 16-11-28 發表
同佢講佢個headphone漏聲唔靚,要換其它會聽歌更靚

首頁

尾頁

跳至