用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

美容扮靚 今日: 383|主題: 112438

石垣島有咩護膚/化妝品抵買?

大宅

國民生產總值:2792

十二月中會去石垣島,請問有冇咩野值得買? 例如pola?

王國熱話
韓劇友哇鬼大本營~part3
鍾意<<防彈少年團>>BTS入黎傾
宋宋CP 太陽的後裔 Part II
<<雲畫的月光>> 鍾意朴寶劍入黎傾

子爵府

國民生產總值:13601

直飛石垣?
pola要沖繩先有

大宅

Jessieyin 發表於 16-11-28 16:12
直飛石垣?
pola要沖繩先有

oh, 咁當save money.... thanks!
請問有冇咩牌子抵買?

子爵府

Melodyangel 發表於 16-11-28 16:19

oh, 咁當save money.... thanks!

石垣無咩野買,無任何專門店/counter,有啲化妝品店,會有shiseido某啲line!
你想買咩brand?
出名果幾間藥妝都無!

我下年去石垣,都係去沖繩買野

大宅

Jessieyin 發表於 16-11-28 16:33
石垣無咩野買,無任何專門店/counter,有啲化妝品店,會有shiseido某啲line!
你想買咩brand?
出名果幾間 ...

其實都冇乜指定野要買,因為剛剛thankful week 同LF 都買咗好多野。。。
只係見難得去日本,諗住可以平買d 好野,咁樣似乎我可以唔駛諗,因為反正都冇。。。
jm, 咁你係到時留一兩日,喺沖繩shopping?

子爵府

Melodyangel 發表於 16-11-28 16:40
其實都冇乜指定野要買,因為剛剛thankful week 同LF 都買咗好多野。。。
只係見難得去日本 ...

係呀,會留一晚,買少少野!
如果你淨係石垣,就唔好諗咁多喇,睇下有無細細間嘅藥妝行下

大宅

Jessieyin 發表於 16-11-28 16:52
係呀,會留一晚,買少少野!
如果你淨係石垣,就唔好諗咁多喇,睇下有無細細間嘅藥妝行下
...

但想請教下,但石垣去沖繩都係搭飛機?
咁咪cost 高咗?

子爵府

Melodyangel 發表於 16-11-28 17:42
但想請教下,但石垣去沖繩都係搭飛機?
咁咪cost 高咗?

係內陸機呀!
我用asia miles換,咁cost又無多咗

大宅

Jessieyin 發表於 16-11-28 18:06
係內陸機呀!
我用asia miles換,咁cost又無多咗

icic,好精明!
jm, 見你成日去日本,其實你點控制自己唔好買太多貨呢?

子爵府

Melodyangel 發表於 16-11-28 19:06
icic,好精明!

我每次都只係買大約半年用量,夠用到下次去日本/sogo thankful,唔會keep過量存貨

大宅

Jessieyin 發表於 16-11-28 19:35
我每次都只係買大約半年用量,夠用到下次去日本/sogo thankful,唔會keep過量存貨
...

但總會想試下某牌子嘅野,而自己又未用哂,見到抵又冇理由唔買,哈哈哈,無止境

男爵府

國民生產總值:8560

畀面勳章

發表於 7 天前 |顯示全部帖子
Melodyangel 發表於 16-11-28 19:06
icic,好精明!

要shopping既,去一轉東京包你shop夠本,但其實福岡,名古屋都好好買,藥妝一般都比東京平!

子爵府

Melodyangel 發表於 16-11-28 23:37
但總會想試下某牌子嘅野,而自己又未用哂,見到抵又冇理由唔買,哈哈哈,無止境
...

都會試其他brand,但好少會一次過full set買!就算平都唔會亂買,我怕敏感多啲!
所以我唔會好多存貨,唔會放到過期

男爵府

國民生產總值:8702

icic,好精明!

你。。。應該學唔到

男爵府

Melodyangel 發表於 16-11-28 23:37
...

同意 我打開個櫃 都無言

男爵府

mk1979 發表於 16-11-29 08:25
要shopping既,去一轉東京包你shop夠本,但其實福岡,名古屋都好好買,藥妝一般都比東京平!
...

同意 熊本藥妝平啲架

大宅

mk1979 發表於 16-11-29 08:25
...

因為我老公唔太好去旅行,一年先最多去一次,有得都好好,唔好講location la... 宜家仲有個仔,要去旅行又再多咗野安排

大宅

Jessieyin 發表於 16-11-29 14:10
都會試其他brand,但好少會一次過full set買!就算平都唔會亂買,我怕敏感多啲!
所以我唔會好多存貨,唔 ...

就算好敏感時,我都慣咗上倉

大宅

迷人pinklady 發表於 16-11-29 15:25
你。。。應該學唔到

男爵府

Melodyangel 發表於 16-11-29 19:23
就算好敏感時,我都慣咗上倉

你都得架喇
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎