用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

自由講場 今日: 2651|主題: 868856

邊隻染髮劑最好用?

子爵府

國民生產總值:14904

發表於 6 天前 |顯示全部帖子
做左 ftm 後越黎越覺得出去 Salon 整頭好浪費時間,好想自己在家攪掂!
自學生時代後都無用過現成買的染髮劑了,請問各位有無好推介?
邊色牌子好上色?
我鐘意灰綠色!

仲有想問下有無 jm 試過自己溝色?得唔得架?

伯爵府

國民生產總值:15620

~sunshine~ 發表於 16-11-28 10:08
做左 ftm 後越黎越覺得出去 Salon 整頭好浪費時間,好想自己在家攪掂!
自學生時代後都無用過現成買的染髮 ...

岩岩fb見到到韓國有隻布丁染髮膏。 聲稱唔洗漂 好上色。

侯爵府

國民生產總值:21396

回覆樓主:

shiseido
唔好買萬0個d ,唔抵又傷髮
一盒都7,80蚊,係髮品店買shiseido價錢都係60幾,好用多

男爵府

國民生產總值:8540

~sunshine~ 發表於 16-11-28 10:08
自學生時代後都無用過現成買的染髮 ...

你灰綠色一定要漂wor

如唔傷頭髮同唔臭就iherb果隻

子爵府

口水包包 發表於 16-11-28 11:55
岩岩fb見到到韓國有隻布丁染髮膏。 聲稱唔洗漂 好上色。

但我有朋友用左話都係不外如是 我原本都諗住試架,見佢講到好勁咁

子爵府

skyfree333 發表於 16-11-28 12:01
shiseido
一盒都7,80蚊,係髮品店買shiseido價錢都係60幾,好用多

有無邊度髮型用品店推介啊?同埋盒野有無相睇下啊唔該曬!

子爵府

妹妹貓咪 發表於 16-11-28 12:04
你灰綠色一定要漂wor

如唔傷頭髮同唔臭就iherb果隻

我之前試過一間唔洗漂都做到灰綠啊,不過漂個頭要成千,我仲要只係短頭髮,所以想睇下可唔可以自己染

Iherb 邊隻啊?有無相睇下唔該曬!

珍珠宮

國民生產總值:41278

畀面勳章 BK Milk勳章

skyfree333 發表於 16-11-28 12:01
shiseido

呢隻好難揾到

男爵府

國民生產總值:8540

~sunshine~ 發表於 16-11-28 13:47
我之前試過一間唔洗漂都做到灰綠啊,不過漂個頭要成千,我仲要只係短頭髮,所以想睇下可唔可以自己染

Ihe ...

你係咪d頭髮本身淺色呀?
如果黑髮應該染唔到灰綠啊

iHerb係依個牌子呀!
有折先入手啦

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

男爵府

國民生產總值:9481

熱血勳章 BK Milk勳章

~sunshine~ 發表於 16-11-28 13:44
但我有朋友用左話都係不外如是 我原本都諗住試架,見佢講到好勁咁
...
吓~仲諗住試添

伯爵府

國民生產總值:15620

~sunshine~ 發表於 16-11-28 13:44
...

好彩無試姐

別墅

國民生產總值:577

顏色出果d真係好難自己染到效果

子爵府

妹妹貓咪 發表於 16-11-28 14:08
你係咪d頭髮本身淺色呀?
如果黑髮應該染唔到灰綠啊

可能本身一直染開髮,係啡色底易上 d 掛,我都唔知呀!
唔該你先,我都去 iherb 睇睇

子爵府

eeyorepigpig 發表於 16-11-28 14:10
吓~仲諗住試添

我本來都諗住試

子爵府

口水包包 發表於 16-11-28 14:18
好彩無試姐

係啊!可以慳返

侯爵府

國民生產總值:21396

~sunshine~ 發表於 16-11-28 13:45
有無邊度髮型用品店推介啊?同埋盒野有無相睇下啊唔該曬!

佐敦個d髮品店,個盒粉紅色的,姐係出去染人地用個款
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎