用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

自由講場 今日: 3078|主題: 868709

薯仔咁樣係咪唔食得咖啦?

複式洋房

國民生產總值:353

發表於 5 天前 |顯示全部帖子
係咪切走都冇用,要掉?

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

大宅

國民生產總值:3041

畀面勳章

發芽了,有毒唔食得

珍珠宮

國民生產總值:35710

動物勳章 最關心BB問題熱投勳章 我的育兒心得勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 2015xmas

發晒芽唔好食,寧願浪費
好過食左身體有事

大宅

國民生產總值:1395

回覆:chubelle 的帖子

薯仔一發芽會產生毒素,成個都唔食得架

彩鑽殿

國民生產總值:800170

動物勳章 ILLUMA Inspired by Nature勳章 活躍勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章

唔食得

大宅

國民生產總值:1745

可以拎去種

男爵府

國民生產總值:6011

出咗芽唔食得

大宅

國民生產總值:1244

回覆:薯仔咁樣係咪唔食得咖啦?

我會切左有芽部份,你自己上網睇下,好多人話切左就ok .. 要食大量有芽部份先會有問題 。
如果你真係擔心,咁就唔好要啦。

子爵府

國民生產總值:10303

秋日勳章 炎夏勳章 春季勳章 冬日勳章 畀面勳章

回覆樓主:

近日係雪柜發现幾個出芽薯仔,以為工人買左好耐唔記得左 ,叫佢掉,佢話食得,菲律賓 d薯仔都係要咁樣。我話有毒,叫佢唔好煮俾我地食。以後唔可以再買發芽薯仔。

我哋唔食。仲有大把人會食。

寶石宮

國民生產總值:326325

動物勳章 最關心BB問題熱投勳章 樂桃猴年勳章 2016夢想成真 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 2015xmas

係唔要既

侯爵府

國民生產總值:21364

發表於 4 天前 |顯示全部帖子
5R2H 發表於 16-11-28 12:18
近日係雪柜發现幾個出芽薯仔,以為工人買左好耐唔記得左 ,叫佢掉,佢話食得,菲律賓 d薯仔都係要咁樣。我 ...

佢不怕中毒嗎?

翡翠宮

國民生產總值:80016

我的育兒心得勳章 玩具勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

掉咗佢

珍珠宮

國民生產總值:32536

好發

子爵府

國民生產總值:12048

我都想問好耐,我樓下菜檔成堆都係有呢d,無咁大粒芽囉,但個個都照買。

子爵府

國民生產總值:11793

我都係批芽果d 照食乜真係有毒架喇?有無中左毒點樣?

子爵府

國民生產總值:13278

2015xmas

有芽會點架?咩毒?

子爵府

國民生產總值:10303

秋日勳章 炎夏勳章 春季勳章 冬日勳章 畀面勳章

skyfree333 發表於 16-11-29 00:48
佢不怕中毒嗎?

常識問題,佢地食唔死咪照食。

複式洋房

love.@.g.wad 發表於 16-11-29 01:54
我都想問好耐,我樓下菜檔成堆都係有呢d,無咁大粒芽囉,但個個都照買。
...
係呀係呀,就係咁,我樓下棻檔又係,隻隻都有既,個個人都係咁照買,所以我先奇怪上黎問下囉~

男爵府

國民生產總值:5222

熱血勳章 環保接龍勳章

發芽了,有毒, 真的唔食得, 掉了它

複式洋房

掉左啦.謝謝各位
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎